0
Την κάθετη αντίθεσή του στη λύση μιας σύνθετης ονομασίας της ΠΓΔΜ που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του κατά την τελετή παραλαβής του μεταλλίου Α’ τάξεως Χρυσούς Αλέξανδρος από το ΑΤΕΙΘ σήμερα το απόγευμα στο Ολυμπιακό Μουσείο.

«Η οποιαδήποτε απόφαση που θα συμπεριλαμβάνει τον ελληνικό όρο Μακεδονία ή παραγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής οντότητας (σ.σ. ΠΓΔΜ) θα είναι μια απόφαση η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία του προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1992. 

Οποιαδήποτε και αν είναι η λύση, προκειμένου να έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των κομμάτων. 

Σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω, όχι ως υπουργός Άμυνας ή μέλος της κυβέρνησης αλλά ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ ότι εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία σε οποιαδήποτε λύση και αν προταθεί, με τη δική μας ψήφο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος για να καταχειροκροτηθεί από το κοινό.

Ο ΥΕΘΑ ανέφερε από το βήμα της εκδήλωσης ότι φαίνεται πως η χώρα πλησιάζει στη λύση της εθνικής αυτής υπόθεσης με το ζήτημα ονομασίας της ΠΓΔΜ συμπληρώνοντας ωστόσο ότι σε περίπτωση που προταθεί η λύση σύνθετης ονομασίας πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ακόμα στην αρχή της ομιλίας του ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική.

Στον υπουργό Εθνικής Άμυνας απονεμήθηκε το μετάλλιο Χρυσούς Αλέξανδρος για την προσφορά του στα ανθρώπινα δικαιώματα, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την υπεράσπιση της πατρίδας και της ορθοδοξίας.

Το παρών εδωσαν εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Μάρκος Μπόλαρης.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top