0
Ο Θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος, αντιπτέραρχος εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή είπε μεταξύ άλλων ότι η αναβάθμιση των F-16 δεν θα προσφέρει τίποτα.


Ασκώντας κριτική στη συμφωνία για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δυστυχώς αποτελεί μια αποσπασματική κίνηση. Όπως χτίζεται, έχει χτιστεί και έχει αναβαθμιστεί η απειλή από την απέναντι πλευρά, δεν αντιμετωπίζεται με μια απλή αναβάθμιση. Κάνουμε αποσπασματικά κάτι , δεν υπάρχει παράλληλη κίνηση πραγμάτων που θα πρέπει να γίνουν στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας, έτσι ώστε να μπορεί να αποκαλύπτεται η απειλή».
Όπως είπε ο κ. Γιαννιτσόπουλος, στο πακέτο αναβάθμισης των F-16 δεν περιλαμβάνεται κανένα σύστημα IRST, έτσι ώστε τα αεροσκάφη να είναι τουλάχιστον ικανά να εντοπίζουν τα F-35, έστω και ως θερμή πηγή, που είναι μεγάλη στα F-35.

«Δεν θα βλέπουμε τα αεροπλάνα, δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα, θα μας προλαβαίνουμε χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε. Άρα η αναβάθμιση είναι μισή και ως μισή δεν θα είναι αποτελεσματική» επεσήμανε ο κ. Γιαννιτσόπουλος, ο οποίος έχει στείλει επιστολή για το θέμα προς της Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top