0
Η Μόσχα επιβεβαίωσε σήμερα ότι έλαβε προκαταβολή από την Τουρκία για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400.


Το “κλείσιμο” της πολυσυζητημένης συμφωνίας έρχεται να επισφραγίσει την αναθέρμανση των ρωσο-τουρκικών σχέσεων από τη μία, και την διατάραξη των σχέσεων της Άγκυρας με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ.

«Ναι, έχουμε λάβει την προκαταβολή», δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου σε θέματα στρατιωτικής συνεργασίας, Βλαντιμίρ Κοζίν, σύμφωνα με το δίκτυο RIA Novosti, αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει τον χρόνο παράδοσης. «Τους θέλουν νωρίτερα (από το 2019), αλλά το θέμα είναι υπό συζήτηση», αρκέστηκε να πει.

Η προμήθεια του πυραυλικού συστήματος S-400 είναι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια για την διακαή επιθυμία της Τουρκίας να εξοπλιστεί με τους ρωσικούς S-400, αντί να προτιμήσει τους αντίστοιχους Patriot PAC-3, οι οποίοι είναι αμερικανικής προελεύσεως.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top