0
Ανοιχτά του κόλπου του Σάρου, δηλαδή στην περιοχή μεταξύ Αλεξανδρούπολης και τουρκικού Αίνου, ένα μυστήριο σκάφος που επισημάνθηκε και από δορυφορική λήψη και χαρακτηρίστηκε κατασκοπευτικό, αναστάτωσε τους Τούρκους και ακόμα ερευνούν την προέλευση του και τι έκανε στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.


Όπως αναφέρεται, σε ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής στην ευρύτερη περιοχή του Αίνου και του Τσανακκαλέ, στα τέλη Αυγούστου, (τώρα γίνεται γνωστό), επισημάνθηκε ένα μυστήριο πλοίο να πλέει σε αμφισβητούμενα νερά και να εποπτεύει την τουρκική πλευρά διενεργώντας, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, κατασκοπεία σε βάρος τους.


Σήμανε συναγερμός στην τουρκική ακτοφυλακή και το περίεργο ήταν όπως διαπιστώθηκε όταν πλησίασαν το άγνωστο πλοίο, ότι ήταν μη επανδρωμένο, χωρίς να υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για την ταυτότητα του. Το σκάφος όπως αναφέρεται ήταν ειδικό σκάφος εξοπλισμένο με ειδικά ραντάρ.


Σύμφωνα με δηλώσεις για το θέμα του απόστρατου στρατηγού Mehmet Fatih Ilgar, το ζήτημα είναι σοβαρό και πρέπει οπωσδήποτε να εξακριβωθεί η εθνικότητα του σκάφους και τι ακριβώς έκανε στην περιοχή αυτή μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Εξετάζεται όπως λέγεται και η υπόθεση να ανήκει σε χώρα της…Ευρωπαϊκής Ένωσης!

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top