0
Nότια και κατά μήκος της Κρήτης πέρασαν τα δύο νέα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35 «Adir» της ισραηλινής Αεροπορίας με κατεύθυνση το Ισραήλ.

Τα αεροσκάφη δεν εντοπίστηκαν από κανένα ελληνικό ραντάρ της περιοχής και ειδικά από το ραντάρ της Ζήρου στην Κρήτη, το οποίο ελέγχει το νότιο τομέα! 

Η πτήση εντός του ελληνικού FIR διήρκεσε περί τα 45' και οι Ισραηλινοί είχαν ενημερώσει την ελληνική πλευρά, όπως τυπικά προβλέπεται και είχε δοθεί η άδεια διέλευσης.

Παρ'όλα αυτά τα μαχητικά επιβεβαιώνοντας τον stealth χαρακτήρα τους, δεν εντοπίστηκαν σε κανένα σημείο της πτήσης, πέρα από αυτό που για λόγους ασφαλείας είχαν ανοίξει "ανακλαστήρες".

Ενα καλό μάθημα, σίγουρα για το τι μέλλει γενέσθαι στο Αιγαίο σε οκτώ μήνες από σήμερα.

Τα ισραηλινά μαχητικά προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Nevatim του Ισραήλ, ανεβάζοντας τον αριθμό των μαχητικών του τύπου που έχουν παραδοθεί στην ισραηλινή Αεροπορία σε εφτά (7).

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αναμένεται η ένταξη στον αεροπορικό στόλο του Ισραήλ άλλων δύο μαχητικών F-35I στη μοίρα «Golden Eagle» (χρυσός αετός).

Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί επιθεώρηση που θα καθορίσει εάν θα κηρυχθεί η μοίρα που επιχειρεί με αεροσκάφη μειωμένης παρατηρησιμότητας (stealth) σε κατάσταση αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας (IOC: Initial Operation Capability), ένα χρόνο μετά την έναρξη παραλαβής τους.

Να θυμήσουμε ότι ήδη, τουλάχιστον δύο F-35A «Adir», χρησιμοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις στην Συρία, μέχρι στιγμής.



loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top