0
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κατά τη φετινή ΔΕΘ δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στην πόλη εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.



Επανέλαβε την πρότασή του να παραμείνει η Έκθεση ένα εμπορικό γεγονός και οι πολιτικοί να μείνουν στο επίπεδο των επισκέψεων. «Οι πολιτικές συζητήσεις να γίνονται εκτός Έκθεσης, ας δημιουργήσουν μια εβδομάδα πολιτικού διαλόγου και να σκεφτούν εκεί πως θα είναι ο κόσμος τον επόμενο αιώνα», είπε ο δήμαρχος.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρθηκε και στην παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στη φετινή ΔΕΘ.

«Τι γυρεύει μέσα στην Έκθεση το υπουργείο Eνόπλων Δυνάμεων, μπορεί ο κ. Καμμένος, να κάνει ένα περίπτερο, στην παραλία στην 28η Οκτωβρίου, και να έρχεται ο κόσμος να τους θαυμάζει, τι γυρεύει στην Έκθεση. Δεν υπάρχει κάποιος λόγο να υπάρχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη ΔΕΘ», τόνισε ο δήμαρχος.

Κάλεσε να γίνει μια συζήτηση μεταξύ των φορέων της πόλης για να αποκατασταθεί η ταυτότητας της Έκθεσης. «Να γίνει μια εμποροπανήγυρη σοβαρή σύγχρονη, που να έχει και να πουλά από πρόβατα μέχρι αεροπλάνα», τόνισε, καλώντας μάλιστα να έχει μέσα ακόμα και λούνα παρκ. Όπως είπε, «μάστερ πλαν χωρίς ταυτότητα της Έκθεσης δεν γίνεται».

Ο δήμαρχος κατά την παρέμβασή του χαιρέτισε την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο σχετικά με τη δημιουργία του νέου φορέα διαχείρισης για τον Θερμαϊκό κόλπο. Όπως σημείωσε, το πρόσφατο περιστατικό στη Σαλαμίνα πρέπει να αφυπνήσει τους φορείς, σημειώνοντας πως το περασμένη Κυριακή υπήρξε στο Θερμαϊκό ένα θέαμα με κοπάδι δελφινιών, γεγονός που πιστοποιεί ότι ο κόλπος είναι καθαρός και πως μπορείς να κολυμπήσεις μέσα.

Αναφερόμενος στο θέμα του αεροδρομίου Μακεδονία και των εργασιών στον αεροδιάδρομο, κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με την Fraport και τις άλλες εταιρίες και να βρουν μια λύση. «Εμείς δεν μπορούμε να πούμε τεχνικά εάν πρέπει να γίνει ή όχι. Αλλά βλέπουμε δύο αντίθετες απόψεις. Εγώ αυτό δεν ξέρω τι χρειάζεται, αλλά κανένας δεν μας λέει γιατί χρειάζονται 4 μήνες. Οι επαγγελματίες είναι εξοργισμένοι, ο αεροδιάδρομος αυτός έχει πέντε μήνες καθυστέρηση», σημείωσε.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top