0
Συνολικά 121 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν οι Αρχές του Περού μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων.



Πρόκειται για το το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Dimitris C» (χωρητικότητας 3.400-teu και κατασκευής 2001) το οποίο ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία Danaos Shipping, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες maritimebulletin.net και tradewinds, οι οποίες μεταδίδουν τη είδηση, το συγκεκριμένο πλοίο έπλεε με σημαία Μάλτας.

Πληροφορίες που επικαλούνται οι ιστοσελίδες, αναφέρουν πως το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Ιλό στο νότιο Περού στις 13 Σεπτεμβρίου προερχόμενο από το Ικίκε της Χιλής ενώ τελικός του προορισμός ήταν ο Ισημερινός και συγκεκριμένα το Γκουαγιακίλ.

Ύστερα λοιπόν από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τις τοπικές Αρχές εντοπίστηκαν τρεις τσάντες με την ποσότητα των ναρκωτικών, ενώ παράλληλα η αστυνομία περισυνέλεξε και 16.243 δολάρια.

Το πλοίο  «Dimitris C»  έπλεε με πλήρωμα 23 ατόμων εκ των οποίων 16 Ουκρανοί, 3 Ρώσοι και 4 άτομα από την Τανζανία.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου, πάντως, τέτοιες υποθέσεις, εκτός από εμπόριο ναρκωτικών, μπορεί να κρύβουν κι άλλους στόχους, όπως για παράδειγμα προσπάθειες εκβιασμού από κυκλώματα προκειμένου να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τις ναυτιλιακές εταιρείες ή προσπάθεια της αστυνομίας να δείξει πως μάχεται ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών.

Περισσότερες λεπτομέρειες από την υπόθεση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Danaos Shipping.

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top