0
Κηλίδα πετρελαίου έκτασης περίπου πέντε στρεμμάτων 3,2 μίλια ανοιχτά της Χερσονήσου της Πούντας (στη χερσόνησος του ΠΙΚΠΑ) εντόπισαν αργά το απόγευμα οι υπηρεσίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Χρησιμοποιήθηκαν πλωτά μέσα που «επιστράτευσε» κατά την ανακοίνωση η Πολιτική Προστασία του Δήμου καθώς και ένα drone.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, το ξημέρωμα αναμένεται να φθάσουν 1.500 μέτρα πλωτών φραγμάτων που ενοικίασε ο Δήμος από εταιρεία της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος έχει παραγγείλει δύο τόνους βιολογικό καθαριστικό για τις ακτές μας να καθαριστούν άμεσα σε περίπτωση που ρυπανθούν.

Στελέχη της δημοτικής διοίκησης εξέφρασαν την εκτίμηση ότι «αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική μεταβολή των καιρικών συνθηκών μέσα στις επόμενες τρεις ώρες, πριν προλάβουν να τοποθετηθούν τα πλωτά φράγματα, τότε μάλλον θα αποτραπεί κάθε κίνδυνος για τις ακτές της πόλης μας».

Για τις κινήσεις του Δήμου ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, δίνοντας έγκριση για τις όποιες εργασίες εκτελεστούν.

Παράλληλα, οι εθελοντές του πρώην Κάμπινγκ Βούλας καλούν σε καθαρισμό της ακτής την Πέμπτη στις 11.00-13.00 το πρωί και στις 5.00-7.00 το απόγευμα, καθώς όπως επισημαίνουν «η θάλασσα έχει ξεβγάλει στην ακροθαλασσιά λίγους διάσπαρτους σβώλους πετρελαίου στην άμμο«.

  • Φωτογραφία: Η παραλία Γλυφάδας την Τετάρτη (13/9) από τον Παλμό Γλυφάδας


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top