0
Πολιτική ήττα υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή καθώς ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία για την Τουρκική Ενωση Ξάνθης μετά την κατακραυγή.

Οι διαφωνίες του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ αλλά και το «μπλόκο» που έκαναν στη Βουλή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απεδείχθησαν αποτελεσματικά.

Ετσι ο Στ. Κοντονής ανακοίνωσε ότι αποσύρει την επίμαχη τροπολογία προκειμένου να δοθεί χρόνος να την μελετήσουν όσοι διαφωνούν και θα την επαναφέρει μετά από δέκα ημέρες, όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη σημερινή συζήτηση της τροπολογίας, που κατά πολλούς ανοίγει παράθυρο επανεξέτασης αναγνώρισης της τουρκικής ένωσης Ξάνθης, διατύπωσαν τη θέση ότι από εδώ και στο εξής θα καταψηφίζουν διατάξεις ακόμα και αν συμφωνούν με αυτές, από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων.

«Ή θα υπάρχει συμπαγής κυβερνητική πλειοψηφία ή αλλιώς οι διατάξεις δεν θα περνούν με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης» ξεκαθάρισαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Κατά της συγκεκριμένης τροπολογίας τάχθηκε η Ενωση Κεντρώων, καθώς διαφωνεί στην ουσία της, ενώ ο εισηγητής του Ποταμιού ανέφερε ότι το κόμμα θα διατυπώσει την τελική του άποψη στην πορεία συζήτησης του νομοσχεδίου.

Δεδομένης και της στάσης της Χρυσής Αυγής η οποία «απειλούσε» με ονομαστική ψηφοφορία, υπό τον κίνδυνο να καταψηφιστεί, η τροπολογία απεσύρθη άρον-άρον.

Αδωνις: Μεγάλη κοινοβουλευτική ήττα για τον Σύριζα

Σχόλιο για την απόσυρση της τροπολογίας έκανε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόλις απέσυρε ο Κοντονής την διάταξη για την Θράκη. Μεγάλη Κοινοβουλευτική ήττα για τον Σύριζα», έγραψε.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top