0
Με τον εκλεκτό του λαού Ντάνο ενθρονισμένο, θριαμβευτή επί κάθε είδους αντιπάλου και τροπαιούχο, με την καθαυτό δράση οριστικά τετελεσμένη, το «Survivor 2017» περνά στην ιστορία. 


Και σαν «ιστορία» ορίζεται η φάση όπου οι πρωταγωνιστές του ριάλιτι επιβίωσης μιλούν για τα περασμένα και αγωνίζονται να παραμείνουν στην επικαιρότητα - ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ότι κάνουν κάτι τέτοιο. 

Πρώτος από όλους ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος τελεί προφανώς σε κατάσταση πολιτισμικής καταπληξίας, ερχόμενος από την ζωή του ερημίτη (και καψοκαλυβίτη) εις τον Άγιο Δομίνικο κατευθείαν στον μαζικό παροξυσμό του πλήθους που τον αποθεώνει στην Αθήνα, τη Σκιάθο και ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Είναι πέρα από τις δυνατότητες του εγκεφάλου και ίσως γενικώς του ανθρώπινου ψυχισμού το να επεξεργαστεί ένα τόσο μεγάλο σοκ, «από την αφάνεια στην καταξίωση» όπως ίσως θα παραλλασσόταν ο τίτλος ενός φανταστικού αυτοβιογραφικού βιβλίου που θα μπορούσε να γράψει ο Ντάνος à la mode de Νίκος Αλέφαντος.

Κατ' αρχάς μάθαμε τα βασικά: Ο Ντάνος ως προς το ύψος είναι 1,84 μ. (μάλλον τον κόνταινε ο φακός ή το μαγιό), είναι σόλο ως προς την ερωτική του ζωή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, εξού και ήταν κατάλληλα προπονημένος για την πεντάμηνη στέρηση και κατάπνιξη των γενετήσιων ορμών στο Survivor (μας βλέπουν και μικρά παιδιά, ποιος ακούει το ΕΣΡ κ.λπ). Το κυριότερο, όμως, είναι ότι με τις πρώτες του συνεντεύξεις ο Γιώργος Αγγελόπουλος μας ενημέρωσε για την ιδιαίτερη προτίμηση στα γυναικεία άκρα. 

Η ιδανική γυναίκα κατά τον μεγάλο νικητή, εκτός των άλλων προσόντων της, θα πρέπει να έχει και ωραία δάχτυλα στα πόδια. Αυτομάτως φαντάζεται κανείς αμέσως τις αργασμένες από χρόνια καταπόνησης στο ποδόσφαιρο και τις λοιπές αθλητικές του δραστηριότητες, οπωσδήποτε και την ξυπολισιά στο Survivor, τραχειές σαν γυαλόχαρτο πατούσες του Ντάνου, να συμπλέκονται περιπαθώς με τις λεπτεπίλεπτες της συντρόφου του. Το μόνο σχόλιο επ' αυτής της, εντελώς ιδιωτικής στιγμής, είναι ότι ο ποδο-φετιχισμός είναι ο πλέον διαδεδομένος μεταξύ των ιδιαίτερων αισθησιακών προτιμήσεων.


Απαντήσεις στα ερωτηματικά

Από την Τετάρτη το βράδυ, όταν και έσβησαν οι προβολείς του «αμεσοδημοκρατικού» πλην απογοητευτικού ως προς το σασπένς τελικού, αυτό που γίνεται πλέον και θα γίνεται μάλλον έως την έναρξη προβολής του επόμενου Survivor είναι να δίνονται, υποτίθεται, απαντήσεις. Τα ερωτήματα είναι, αδιακρίτως, του τύπου «ποιον θεωρεί ο Ορέστης Τσανγκ σαν νικητή της καρδιάς του';» - «Το σκέφτεται ο Ντάνος να διεκδικήσει τη δημαρχία της Σκιάθου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;» - «Υπήρχε όντως η κλίκα Χανταμπάκη;» - «Τι ακριβώς συνέβη στο σκάφος (όχι του Ψινάκη) ανάμεσα στον Αγγελόπουλο και τον Αναγνωστόπουλο;» - «Τι νούμερα τηλεθέασης 'χτύπησε' ο τελικός του Survivor;» - «Ποια 'νούμερα' ήδη ξερογλείφονται να γίνουν οι επόμενοι ήρωες και διαγκωνίζονται ήδη στις θύρες του Σκάι (θυμίζοντας το περιβόητο 'ηρώον' στον περίβολο του Ραδιομεγάρου) για να περιληφθούν στους επόμενους λιμοκτονούντες και λερούς εξόριστους που θα πλακώνονται μεταξύ τους για ένα πινάκιο φακόρυζου και θα φωνάζουν κάθε τρεις και λίγο 'Σα-βα-βόρς' ή 'Μα-χη-τές';»

Ελέω Θεού και Ελεονώρας Μελέτη, οι απαντήσεις δεν καθυστερούν: - Ο Ορέστης Τσανγκ πιστεύει ότι νικητής της καρδιάς (του) είναι ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης. - Ο Γιώργος Αγγελόπουλος θέλει να προσφέρει στην ιδιαίτερη πατρίδα του και, ναι, δεν αποκλείει τίποτα για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της ανάμιξής του στα κοινά της Σκιάθου. Πιθανώς θεωρεί ότι η αναγνωρισιμότητά του ως ειδώλου της διπλανής παραλίας μπορεί να αξιοποιηθεί κοινωφελώς. Στο μυαλό του έχει μάλλον τον Απόστολο Γκλέτσο και τη λαμπρή πορεία που διαγράφει ως πολιτικός ανήρ -ή και σκέτο ανήρ. - Ναι, εννοείται ότι υπήρχε κλίκα, την οποίαν και πάταξε με τον δικό του τρόπο ο Ντάνος, όπως θα έκανε ο Άγγελος Αναστασιάδης, μένοντας δηλαδή πιστός στο δόγμα «με τη βοήθεια του Θεού θα τους γ... μπιπ». 

- Ο τσακωμός στο σκάφος είχε να κάνει με την άρνηση του Μισθοφόρου να υπακούσει στις εντολές του Αγγελόπουλου, ο οποίος όμως ήταν ο πλέον ειδικός στο να μοιράσει τον κόσμο στις δύο πλευρές του ταχύπλοου ώστε να μην μπατάρει και από Survivor οι παίκτες καταλήξουν ναυαγοί ή μεζές για τα σαρκοβόρα της Καραϊβικής. Ο Ντάνος είναι εκπαιδευτής σκι και λοιπών θαλασσίων σπορ, οπότε ήξερε τι έλεγε. Ο Αναγνωστόπουλος δεν δέχεται υποδείξεις ως φύση ατίθαση και ασυμβίβαστη, οπότε προέκυψαν τα «αγκαλιάσματα». - Η τηλεθέαση του Survivor 2017 έφτασε (ή και ξεπέρασε στιγμιαία) το 80%. Μιλάμε για καταστάσεις τηλεοπτικού «μονοκουκίου» που μένουν ως μνημεία, όπως πχ όταν έπαιξε ο Παναθηναϊκός στο Γουέμπλεϊ το 1971 ή όταν ξήλωναν τα γαλόνια του συνταγματάρχη Βαρτάνη στον «Άγνωστο Πόλεμο». Εξυπακούεται ότι τότε είχαμε το φλαμπέ πουλί να αναδύεται μέσα από το γύψο της δικτατορίας και μια κρατική τηλεόραση με μόλις δύο κανάλια, δηλαδή το εξής ένα. - Όσο για τους «επιγόνους» του Ντάνου, του Μάριου, του Βασάλου, του Μισθοφόρου, της Σάρας και των λοιπών επίδοξων αστέρων του επόμενου Survivor, ένα καινούργιο σίριαλ έχει κιόλας ξεκινήσει, με διαρροές στον τύπο περί διαφόρων υποψηφιοτήτων, προς το παρόν ανάξιων σχολιασμού. 

Τα «μπάνια του λαού» θα συνοδευτούν εφέτος με την παραφιλολογία για το ποιος ετοιμάζει βαλίτσες για Δομινικανή Δημοκρατία, ποιος προπονείται εντατικά και ποιος προσαρμόζεται στις αντίξοες συνθήκες μαθαίνοντας να τρέφεται με καρύδες, να κοιμάται στρωματσάδα παρέα με σκορπιούς και καβούρια κ.τ.ο. Ενδεχομένως να υπάρξουν συν τω χρόνω και non paper από τον Σκάι, διαψεύσεις, διευκρινίσεις κ.λπ. Επ' αυτού καλά θα κάνει ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου να διδαχθεί από τις αντίστοιχες, εξαιρετικά επιτυχημένες, πρακτικές του Μαξίμου.

Η επόμενη ημέρα

Νομοτελειακά, τα ΜΜΕ θα ξεζουμίσουν κάθε ικμάδα ενδιαφέροντος που θα μπορούσε να προκύψει από τον Ντάνο και τους υπόλοιπους Survivor, ενόσω η δίψα του κοινού να καταναλώνει πληροφορίες για αυτούς τους αναπάντεχους σταρ διατηρείται ισχυρή. Ωστόσο, όσο και εάν επί του παρόντος μοιάζει αδιανόητο, είναι κάτι περισσότερο από πιθανό ότι σε μερικά χρόνια από σήμερα θα υπάρχουν ρεπορτάζ του είδους «δείτε πώς είναι σήμερα ο 'Μισθοφόρος' του Survivor». Η Μαίρη Σκόρδου, η Άσπα Τσίνα, ο Πρόδρομος Καθηνιώτης και πολλοί άλλοι ακολούθησαν, μοιραία σχεδόν, την πορεία του διάττοντος αστέρος μετά την ξαφνική άνοδό τους στα τηλεοπτικά υψίπεδα. Κάποιοι από αυτούς επανέρχονται στην επικαιρότητα, ακόμη και ως special guest star σε βεγγέρες που διοργανώνονται σε ντίσκο ανά την ελληνική επαρχία. 

Το πώς θα αποφύγουν την «μαϊντανοποίηση» και το να καταλήξουν να περιφέρονται σαν την Ασώματο Κεφαλή ή την Παρθένα με τα Μούσια, δηλαδή τις παραδοσιακές λαϊκές ατραξιόν των πανηγύρεων αλλά σε μοντέρνα εκδοχή, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει, πρώτα ο Ντάνος και κατόπιν οι υπόλοιποι Survivor. Ορατοί κίνδυνοι όπως το θόλωμα του νου από τη αιφνίδια δόξα, το ξίπασμα και το ψώνισμα, η παραζάλη της διασημότητας και ό,τι περισσέψει από τα 100 χιλιάρικα του επάθλου μετά από τους φόρους είναι τα υλικά με τα οποία καλείται ένα αυθεντικό «παιδί του λαού» όπως ο Γιώργος Αγγελόπουλος να φτιάξει τη ζωή του από εδώ και πέρα. Η ζωή για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες απλώς συνεχίζεται, ενδεχομένως με μια υποδόρια δόση φθόνου και σαρκασμού, μιας και ήδη νομίζουμε πως ξέρουμε την απάντηση στο περίφημο ρητορικό ερώτημα του μέγιστου Αλεξανδρινού, αλλά καταλλήλως προσαρμοσμένο για την περίσταση «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς σαρ-βαρβάρους»;






loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top