0
Οι κοινές ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού με το κινεζικό Ναυτικό στο Αιγαίο δίπλα στα τουρκικά πολεμικά έστειλαν μήνυμα αποτροπής στην Άγκυρα καθώς το Πεκίνο δεν επιθυμεί με τίποτα να διαταραχθεί ο δικός του σύγχρονος «δρόμος του Μεταξιού».

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Μια εμπορική οδός που κυριολεκτικά θα μεταμορφώσει τις χώρες που θα έχουν την τύχη να τις διασχίζει
Το Πεκίνο όμως ήθελε να στείλει και ένα άλλο μήνυμα στην Άγκυρα ως προς το ζήτημα των Ουϊγούρων Τούρκων καθώς γνωρίζει ότι η τουρκική ΜΙΤ υποδαυλίζει τις εξεγέρσεις των πρωτογενών αυτών Τούρκων (η περιοχή τους θεωρείται το λίκνο του τουρκικού έθνους) εναντίον των Κινέζων Χαν που συντριπτικά πλειοψηφούν στην κινεζική επαρχία Ξιν Γιανγκ.

Ένα ανησυχητικό φαινόμενο το οποίο είχε προκαλέσει και την κινητοποίηση της ΕΥΠ,  όπως αναφέρουν πληροφορίες, καταγράφτηκε στα νησιά του Αιγαίου όταν κατέφθαναν ορδές προσφύγων και μεταναστών το καλοκαίρι του 2015. 

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονταν πολλοί Ουιγούροι Τούρκοι της Κίνας, οι οποίοι είχαν προηγουμένως μεταβεί στη Συρία και μάχονταν μαζί με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατά του προέδρου Άσαντ.

Το ΠΝ και πλοία της ομάδας κρούσης του κινεζικού Ναυτικού πραγματοποίησαν κοινές ναυτικές ασκήσεις ολοκληρώνοντας έτσι την κινεζική επίσκεψη στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΝ.

Στην άσκηση συμμετείχαν η φρεγάτα «Ναυαρίνο» και το ελικόπτερό της S70 Aegean Hawk όπως και η πυραυλάκατος «Τρουπάκης» όπως επίσης και μια ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών  μαζί με τα τρία πολεμικά σκάφη της κινεζικής οκάδας κρούσης TG 150.

Η ομάδα περιλάμβανε την κινεζική φρεγάτα Τype 054A Jingzhou (FFG-532), το κινεζικό αντιτορπιλικό μType 052C Changchun (DDG-150) και το πλοίο ανεφοδιασμού Type 903A Chaohu (AOR-890). 

Η άσκηση είχε ως σκοπό την ενδυνάμωση του επιπέδου συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των ναυτικών μονάδων των δύο χωρών
Η ομάδα κρούσης TG 150 της οποίας ηγείται ο Κινέζος ναύαρχος Shen Hao έφτασε στον Πειραιά την Δευτέρα απ΄όπου έφυγε την Τετάρτη για να προχωρήσει σε ασκήσεις στο Αιγαίο.


ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top