0
Ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσίασε την οπτική της νέας κυβέρνησης της πΓΔΜ, σχετικά με το θέμα των Σκοπίων.


Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά μίλησε ο Ντιμιτρόφ, ο οποίος παρουσιάστηκε θετικός στην ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ με προσωρινή ονομασία.

Ο Νικολά Ντιμιτρόφ σημείωσε ότι έχει κάποιες ιδέες για τους τρόπους και τις διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με την ονομασία. Πρόσθεσε όμως ότι δεν θα ήταν σοφό από την πλευρά του να ανοίξει τα χαρτιά του πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά η οποία θα γίνει σήμερα.

Έκανε λόγο για δημιουργία μιας αξιοπρεπούς φιλικής σχέσης μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, προσθέτοντας ότι δεν είναι υπέρ των αγαλμάτων, αναφερόμενος στην τοποθέτηση, από τις κυβερνήσεις Γκρουέφσκι, ανδριάντων ιστορικών προσωπικοτήτων όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος.

«Αν έχουμε ένα μέλλον, είναι ένα κοινό, ευρωπαϊκό μέλλον», είπε. Πρόσθεσε πως θα ήθελε τα δικά του παιδιά να θεωρούν ότι στην Ελλάδα έχουν φίλους, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε στην αίθουσα αναμονής πολλά χρόνια. Το πεπρωμένο μας είναι η Ευρώπη. Θα θέλαμε να είμαστε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Βέβαια όπως είναι γνωστό ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος της Αθήνας ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα που ενδεχομένως θα καθιστούν πιο δύσκολη την εξεύρεση λύσης ειδικά από τη στιγμή που θα έχει χαθεί το διαπραγματευτικό χαρτί της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top