0
Στα χέρια της αστυνομία έπεσε η «Καμόρα» των τσιγγάνων που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, μετά από έρευνες πολλών εβδομάδων και αφού οι αστυνομικοί μεταμορφώθηκαν σε οικοδόμους για να «κινηματογραφήσουν» τις παράνομες αγοραπωλησίες.




Μάλιστα τα τεράστια κέρδη τα ξέπλεναν μέσω κερδισμένων δελτίων του στοιχήματος, ενώ εκπαίδευαν ανήλικα κορίτσια για να διακινούν τα ναρκωτικά. 

Σύμφωνα με το Διοικητή Ασφαλείας, Χρήστο Παπαζαφείρη: «Η εγκληματική οργάνωση διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες σε περιοχή της Δυτικής Αττικής και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συναντήσαμε σημαντικές δυσκολίες ως προς την εξάρθρωση, καθώς είχε «οικογενειακό χαρακτήρα» και λειτουργούσε στο πρότυπο διεθνικών οργανώσεων τύπου «KAMORΑ».


Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαζαφείρης: «Από την έρευνα προέκυψε ότι περίπου 100-120 ουσιοεξαρτημένα άτομα προμηθεύονταν καθημερινά ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης. 

«Διέμεναν σε πολυτελείς οικίες και χρησιμοποιούσαν στις κινήσεις τους πολυτελή επιχειρησιακά αυτοκίνητα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις απέκρυπταν και εντός των σαλονιών των οικιών τους.


Επίσης εντός αυτών είχαν διαμορφώσει χώρους και ειδικές κρύπτες, στους τοίχους και στα δάπεδα, απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με τον εκπρόσπωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ  Θεόδωρο Χρονόπουλο «πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 8 οικίες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και συνελήφθησαν 18 ημεδαποί και συγκεκριμένα, 15 ημεδαποί ηλικίας από 20 έως 61 ετών και 3 ανήλικοι  Η επιχείρηση υλοποιήθηκε με τη συνδρομή ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και αστυνομικού σκύλου του Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων .  Αναφορικά με τη διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, προέκυψε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν τον ρόλο τον καθοδηγητών και οι νεότεροι τον εκτελεστικό ρόλο.  Οι εμπλεκόμενοι επιτελούσαν ένα ευρύ φάσμα επιμέρους δραστηριοτήτων για την υποστήριξη των σκοπών της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα:


Προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες περίπου 100-120 χρήστες ναρκωτικών την ημέρα , 
διέμεναν σε υπερπολυτελείς οικίες - φρούρια και χρησιμοποιούσαν πολυτελή οχήματα. Εντός των οικιών υπήρχαν ειδικές κρύπτες απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, είτε μέσα στους τοίχους, είτε στο δάπεδο.  


Θωράκιζαν - προστάτευαν την δράση τους χρησιμοποιώντας καταγραφικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας στις οικίες τους, ενώ τοποθετούσαν κατά τις «συναλλαγές ναρκωτικών», τσιλιαδόρους στις γύρω οδούς και σε μπαλκόνια, για να αποφεύγουν έγκαιρα τις αστυνομικές επεμβάσεις, 


απέκρυπταν τα επιχειρησιακά οχήματα τους, ακόμα και μέσα στις οικίες, 
εκπαίδευαν ανήλικες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές), για την πώληση και την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών,


νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ”. 

Την ίδια ώρα στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

Ποσότητες ναρκωτικών ουσιών κάνναβης - χασίς συνολικού μικτού βάρους περίπου 2 κιλών , (81) ναρκωτικά χάπια και δενδρύλλιο κάνναβης, 

(3) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας, 

(20) φυσίγγια, 

το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, 

Νάιλον μικροσυσκευασίες με αεροστεγή κλείσιμο για συσκευασία ποσοτήτων κάνναβης, 
κινητά τηλέφωνα και 

πλαστή σφραγίδα ιατρού, με την οποία οι δράστες εξέδιδαν πλαστές συνταγές για τους χρήστες ναρκωτικών. 


Επίσης κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα από τα οποία το ένα πολυτελείας, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διακίνηση των ναρκωτικών.  Τέλος αξίζει να επισημανθεί πως η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα από αρχές Μαΐου, έχει καταφέρει: 

Να εξαρθρώσει δώδεκα (12) εγκληματικές ομάδες που καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος. 

Να συλλάβει (1.050) δράστες διαφόρων εγκληματικών πράξεων και 
Να εξιχνιάσει (461) σημαντικές υποθέσεις, όπως (6) απόπειρες ανθρωποκτονιών, (87) ληστείες, (218) κλοπές, κ.α. αδικήματα. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top