0
Ειδική δράση στην περιοχή του Δέλτα της Βάρκιζας τις βραδινές ώρες την Παρασκευή (31/3) και τις πρώτες πρωινές το Σαββάτου (1/4) ανέλαβε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, όπου είχαν συγκεντρωθεί 400 με 500 άτομα, σε ραντεβού ταχύτητας και κόντρας με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.


Στην ως άνω δράση συμμετείχαν Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις λοιπών Υπηρεσιών Τροχαίας, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής.


Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη -12- οδηγών (εκ των οποίων -9- ημεδαποί και -3- αλλοδαποί, ηλικίας από -19- έως -28- ετών),οι οποίοι κατελήφθησαν να οδηγούν στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με την κατά αυτών σχηματισθείσα δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Συνολικά διενεργήθηκαν -314- έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν -93- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι -19- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (-14- σε βαθμό πλημμελήματος και -5- σε βαθμό πταίσματος) ως εξής:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -2-
Υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας: -1-
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -2-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -7-
Στέρηση άδειας οδήγησης: -12-
Χρήση κινητού τηλεφώνου: -8-
Οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού:-2-
Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος: -5-
Ανασφάλιστα: -5-
Πρόκληση θορύβων:-8-
Μεμβράνες υαλοπινάκων (φιμέ):-6-
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -35-
Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -15- άδειες ικανότητας οδήγησης, -23- άδειες κυκλοφορίας και -5- πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και θα διενεργηθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top