0
Επί ποδός πολέμου βρίσκεται η ΕΥΠ, η οποία έχει τεθεί σε ετοιμότητα προκειμένου να προλάβει συγκαλυμμένη επιχείρηση δολιοφθοράς ή προβοκάτσιας εντός της χώρας από την Άγκυρα, μέσω τουρκικών ΜΚΟ, που δρουν στην Ελλάδα, ενόψει δημοψηφίσματος ή και μετά από αυτό.



Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Η ετοιμότητα υπάρχει μετά τις αποκαλύψεις του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, αυτοεξόριστου δημοσιογράφου της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 

Για να αποφευχθεί αυτό τα κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών έχουν έχουν σημειώσει και παρακολουθούν όλους τους Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα με πρόσχημα τη συμμετοχή τους σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως αναφέρει η εφημερίδα «Στο Καρφί».

Ο ίδιος ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ αναφέρει για τον ρόλο των ΜΚΟ ότι έχουν στηθεί από το βαθύ κράτος της Τουρκίας για να καλύπτουν τις δραστηριότητες Τούρκων πρακτόρων αλλά και να τους βοηθάει στην οργάνωση των επιχειρήσεών τους.

Οι έρευνες της ΕΥΠ καλύπτουν τα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη και βεβαίως την Αθήνα όπου βρίσκονται πολλοί Τούρκοι… εθελοντές υποτίθεται για να βοηθάνε πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι σημειωτέον είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα σχεδόν όλοι.


Σαν πρόφαση ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την «ανησυχία» του για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη καθώς θεωρεί ότι η επιρροή σε μεγάλο τμήμα της του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν είναι πολύ ισχυρεί και για τον λόγο αυτό η MIT ενεργοποίησε τους μηχανισμούς της και ενίσχυσε τους πράκτορες στη Θράκη για να καταγράψει και να αποδομήσει το δίκτυο Γκιουλέν.

Πηγές που επικαλείται το «Στο Καρφί» μιλούν με βεβαιότητα ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θέλουν να δημιουργήσουν ένταση στην περιοχή, την οποία θα χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία, αλλά και για τη διάλυση του δικτύου που έχει στήσει ο Γκιουλέν στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Όμως το ζήτημα είναι ακόμα πιο βαθύ από αυτό. Λίγοι γνωρίζουν στην Ελλάδα ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν εάν περάσει την συνταγματική αναθεώρηση (είναι πιθανό έστω και οριακά, έχει συσπειρώσει μεγάλο μέρος των ομοϊδεατών του) με την συγκέντρωση υπερεξουσιών στο πρόσωπό του θα έχει την δυνατότητα να κηρύσσει πόλεμο όπου θέλει όποτε θέλει.

Ήδη έχει κατηγορήσει την Ελλάδα για «καταφύγιο γκιουλενιστών» και ότι βοηθάει του υποστηρικτές του Ιμάμη με αφορμή τις υποθέσεις των φυγάδων Τούρκων πραξικοπηματιών στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα και η ελληνική Δικαιοσύνη αρνήθηκε να παραδώσει πίσω στην Τουρκία.

Προβληματίζει δε η εύρεση οπλισμού προ ημερών σε τζαμί της Ξάνθης.

Οι αξιωματικοί του Ρ.Τ.Ερντογάν ξέρουν ότι μια επίθεση στην Ελλάδα μετά από τόσες εκκαθαρίσεις εμπειρων στελεχών θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία αλλά ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν συμμερίζεται τις απόψεις αυτές, άλλωστε ποντάρει στην δική του αποφασιστικότητα και στην γνωστή διαστκτικότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top