0
Ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν 12 άτομα μεταξύ των οποίων αστυνομικοί και δικαστές συνετρίβη στην επαρχία Τουντσελί που βρίσκεται Αντολικά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, υπάρχουν υποψίες πως κατερρίφθη από μαχητές του PKK.

Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι κατέπεσε λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά στην περιοχη δρουν δυνάμεις του ΡΚΚ. Μόλις πριν 6 μήνες είχαν σκοτωθεί 14 Κούρδοι μαχητές σε συκγρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Όλοι οι αξιωματούχοι που βρίσκονταν στο ελικόπτερο, ήταν μέλη της εκλογικής επιτροπής της επαρχίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επαρχία Τουντσελί ψήφισε με 80,4% "Οχι" και 19,6% "Ναι"


Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των επιβαινόντων.Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί μιλούν για επιζώντες αφού φέρεται ότι κάποιοι από τους επιβαίνοντες επικοινώνησαν με τις αρχές ζητώντας βοήθεια.

Θεωρείται πολύ πιθανή μια πρώτη κουρδική απάντηση στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την μετατροπή της Τουρκίας σε προεδρική δημοκρατία

To ελικόπτερο ήταν ένα Sikorsky S-70 Blackhawk

Στην περιοχή επικρατούσαν συνθήκες ομίχλης ενώ ήδη έχουν καταφτάσει τα σωστικά συνεργεία της τουρκικής ΑFAD και έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των περιιοχών Ovacık και Pülümür.


Στο βίντεο που ακολουθεί από παλιότερο περιστατικό φαίνεται η κατάρριψη ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου από το ΡΚΚ:




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top