0
Σήμερα θα «πέσουν» οι υπογραφές από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  της σύμβασης για την παραχώρηση της θαλάσσιας περιοχής 2 δυτικά της Κέρκυρας, ανοίγοντας τον δρόμο για την πραγματοποίηση ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο.


Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν από την κοινοπραξία των ΕΛΠΕ με τους ενεργειακούς κολοσσούς Total και Edison.

Η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν με ποσοστά 50% η Total και από 25% η Edison και τα ΕΛΠΕ ανακηρύχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο ως «επιλεγείς αιτών» για το «μπλοκ 2». Πρόκειται για μια από τις 20 περιοχές του Ιονίου και του νότιου Κρητικού πελάγους, που είχαν προκηρυχθεί το 2014 για έρευνες υδρογονανθράκων.

Στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού υπεβλήθησαν επιπλέον προσφορές για τα «μπλοκ» 1 (βορειοδυτικά της Κέρκυρας από τα ΕΛΠΕ), και 10 (Κυπαρισσιακός Κόλπος), από τα ΕΛΠΕ. Σημειώνεται ότι τα ΕΛΠΕ έχουν αναδειχθεί ως επιλεγείς αιτών και για το «μπλοκ 10», στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από το ΥΠΕΝ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία Total-Edison-ΕΛΠΕ για το μπλοκ 2, θα ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις με τα ΕΛΠΕ προκειμένου να υπογραφεί η Σύμβαση Μίσθωση για το μπλοκ 10.

Μετά τη μονογραφή θα ακολουθήσει ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η οριστική υπογραφή της σύμβασης και η κύρωσή της από τη Βουλή. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top