0
Πιο εξελιγμένους τρόπους για να αποσπούν τους αριθμούς pin των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, έχουν βρει απατεώνες που αποσκοπούν στο εύκολο χρήμα, κλέβοντας ανυποψίαστους πολίτες.


Η αρχή έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, κάτι που ανακάλυψε η αστυνομία του Λονδίνου.

Νέους τρόπους που χρησιμοποιούν απατεώνες για να αποσπούν τους αριθμούς pin χρεωστικών και πιστωτικών καρτών αλλά και στοιχεία για αυτές, ανακάλυψε η αστυνομίας του Λονδίνου.


Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακάλυψε κάμερες πολύ μικρού μεγέθους που οι δράστες κατάφεραν ουσιαστικά να «ενσωματώσουν» σε ΑΤΜ του Λονδίνου και φυσικά είναι σχεδόν αδύνατον να τραβήξουν την προσοχή ενός ανυποψίαστου κατόχου κάρτας, εάν δεν είναι υποψιασμένος. Για την ακρίβεια το μόνο που θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς είναι μια πολύ μικρή τρύπα, η οποία όμως δύσκολα θα κινούσε υποψίες.

 

Η κάμερα είναι συνήθως κρυμμένη σε ένα περίβλημα που τοποθετείτε πάνω από την εσοχή από όπου εξάγονται τα χαρτονομίσματα. Η δε γωνία, είναι ιδανική για να μπορεί να καταγράφει η κάμερα τους αριθμούς pin της κάρτας.

Η αστυνομία του Λονδίνου εντόπισε μέχρι στιγμής τέσσερα ΑΤΜ στα οποία οι δράστες είχαν τοποθετήσει κάμερες και εφιστούν την προσοχή στους πολίτες ενώ οι αρχές στεγάζονται στενά με τις τράπεζες για την αντιμετώπιση ανάλογων τέτοιων περιστατικών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top