0
Η σημαία με το «τουρκάστερο» έκανε την εμφάνισή της, στη χθεσινή συγκέντρωση-διαμαρτυρία των αγροτών από την Κρήτη, προκαλώντας πολλές απορίες για τους λόγους και τα κίνητρα που είχε ο άγνωστος ο οποίος την εμφάνισε.


Στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρία των αγροτών από την Κρήτη ενάντια στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα είχαμε όλα. Παλμό, φωνές, χημικά, πέτρες, επιθέσεις με κατσούνες… Ανάμεσα όμως σε όλα αυτά είχαμε και την εμφάνιση της αποκαλούμενης σημαίας της Αυτονόμου Κρήτης. 


Ανάμεσα στους διαδηλωτές κάποιος κρατούσε μία σημαία που μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει. Δεν ξέρουμε αν το γεγονός καταδικάστηκε από τους οργανωτές της συγκέντρωσης αλλά πρέπει όσοι είναι υπεύθυνοι να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην δίνουν δικαίωμα σε προβοκάτορες που θέλουν αν περάσουν «άλλου είδους» μηνύματα. 

Ας δούμε όμως τι είναι αυτή η διαβόητη «Σημαία»: Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας δημιουργήθηκε από τις «Προστάτιδες Δυνάμεις» και είναι ένας συνδυασμός τις Ελληνικής σημαίας της ξηράς με την Τουρκική σημαία. Συγκεκριμένα στην Ελληνική σημαία της ξηράς του 1822, με τον άσπρο σταυρό που χώριζε τη σημαία σε τέσσερα τετράγωνα χρώματος κυανού, τοποθετήθηκε στο πάνω αριστερό τετράγωνο (προς το μέρος του κονταριού) τμήμα της Τούρκικης σημαίας και συγκεκριμένα το λευκό άστρο με το κόκκινο φόντο. 


Η τοποθέτηση αυτή του τμήματος της τουρκικής σημαίας πάνω στην ελληνική σημαία της ξηράς, είχε σκοπό να δηλώσει ότι η Κρήτη ήταν φόρου υποτελής στο σουλτάνο.» Τώρα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε, στη σημερινή εποχή αυτό τι ακριβώς θα πρέπει να σημαίνει. Ότι δηλαδή η Κρήτη θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη αλλά κάτω από τις εντολές και την επικυριαρχία της Τουρκίας; Ένα καθεστώς δηλαδή κάτι σαν τη βόρεια Κύπρο;... 










loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top