0
Ανεπιθύμητος είναι για τους Ιταλούς νεολαίους κομμουνιστές ο Αλέκης Τσίπρας, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή του μέσω αφισών, ενόψει ομιλίας του σε Πανεπιστήμιο της Ρώμης.
Το Μέτωπο Κομουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας σε μία κατακόκκινη αφίσα που ανάρτησε και απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα να ακουμπάει σκεφτικός το κεφάλι του στα σταυρωμένα χέρια του, αναφέρεται: «Όποιος πουλάει το λαό του δεν είναι ευπρόσδεκτος» καθώς και «εξαπάτησε τους Έλληνες για να συνεχίσει μετά τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβλήθηκαν από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ υπό τον εκβιασμό του δημόσιου χρέους. Από τον Τσίπρα δεν παίρνουμε μαθήματα».

Το μήνυμα του Μετώπου της Κομουνιστικής Νεολαίας στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης σχετικά με την προγραμματισμένη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Λα Σαπιέντζα της Ρώμης αναφέρει: «Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, ο Τσίπρας θα βρίσκεται στην Σαπιέντζα για να μιλήσει για την Ευρώπη και να διαδώσει ακόμα εκείνες τις ψευδαισθήσεις, με τις οποίες η κυβέρνησή του στην Ελλάδα -σε πλήρη συνέχεια των προκατόχων του- πέρασε αντιλαϊκά και κοινωνικής ''σφαγής'' μέτρα για να διασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών, εφαρμόζοντας ένα τρίτο Μνημόνιο και ετοιμάζοντας ένα τέταρτο. Πίσω από μία μάσκα «λαϊκή» και «Αριστερή», διέθεσε τις ελληνικές στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, συμμετέχοντας ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

Το καταγγελτικό κείμενο της οργάνωσης συνεχίζει τονίζοντας πως «ο Τσίπρας και οι δυνάμεις της νέας σοσιαλδημοκρατίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώνουν τη λαϊκή αντίσταση και αποπροσανατολίζουν τους νέους και τους εργαζόμενους κρύβοντας την ιμπεριαλιστική φύση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύοντας την ψευδαίσθηση ότι στο εσωτερικό της και στον καπιταλισμό μπορεί να υπάρξει μία πολιτική ικανή να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες της λαϊκής τάξης και να εγγυηθεί ένα αξιοπρεπές μέλλον. Δεν έχει σημασία πίσω από ποια μάσκα κρύβεται, ένας υπηρέτης των αφεντικών δεν μπορεί να μας δώσει μαθήματα, δεν είναι ευπρόσδεκτος. Έξω ο Τσίπρας από το Πανεπιστήμιο!».


Πολλά είναι τα σχόλια επισκεπτών της σελίδας κάτω από το μανιφέστο κατά του Τσίπρα με πολλούς να επικροτούν το περιεχόμενό του γράφοντας: «Επιτέλους λίγη λογική. Το να λέει κανείς ότι ο Τσίπρας είναι Αριστερός, είναι βρισιά», «Κέρδισε τις εκλογές λέγοντας πως θέλει να φύγει από το ευρώ, κέρδισε το δημοψήφισμα για να φύγει από το ευρώ και μετά παρέμεινε σε αυτό. Σαν τον Σκετίνο (τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia που ναυάγησε) που μιλάει για διαχείριση κρίσης στο πανεπιστήμιο», «Δεν ντρέπεται που πρώτα τους έκανε να ψηφίσουν για το δημοψήφισμα και μετά τους έστειλε στο θάλαμο αερίων όταν ο λαός ήθελε να βγει από την Ευρώπη», «Να μείνει σπίτι του». Δεν λείπουν ωστόσο και τα αρνητικά σχόλια που τα βάζουν με τους συντάκτες του κειμένου, χαρακτηρίζοντάς το υπερβολικό.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top