0
Η Ελληνική Αστυνομία έβγαλε διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την σύναψη σύμβασης, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ναύλωσης αεροσκαφών (Charter Flights), για την πραγματοποίηση αναγκαστικών επιστροφών παράτυπων υπηκόων Τρίτων Χωρών. 


Τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν  1.687 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους διαχειρίστηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τον μήνα

Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από την Ελληνική Αστυνομία

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι 1.687 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Φεβρουάριο.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (867 άτομα), το Πακιστάν (327 άτομα), την Αλγερία (119 άτομα), το Ιράκ (69 άτομα), το Αφγανιστάν (47 άτομα), τη Γεωργία (45 άτομα), το Μαρόκο (27 άτομα) και το Ιράν (25 άτομα).

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο έτος (2016) επεστράφησαν συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 19.151 άτομα και από τις αρχές του χρόνου, 2.836 άτομα.

Δείτε όλη την προκήρυξη ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top