0
Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του «δράκου του Αμαρουσίου» με τις καταθέσεις των θυμάτων του να είναι συγκλονιστικές. 

«Μου έβαλε την ταινία στο στόμα και σκέφτηκα "πάει, τελείωσα τώρα". Βάζω το χέρι μου να τον διώξω, τον έγδαρα στο στόμα. Έβγαλα την ταινία και άρχισα να φωνάζω...». 

Αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία περιέγραψε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο τα όσα έζησε μια γυναίκα - θύμα του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, η υπόθεση είχε απασχολήσει τις Αρχές πριν από μερικούς μήνες, όταν διαπιστώθηκε πως έξι γυναίκες είχαν δεχθεί επίθεση από τον 30χρονο το καλοκαίρι του 2016 στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Οι γυναίκες αυτές περιέγραψαν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο -πρώτη ημέρα της δίκης του 30χρονου- τον εφιάλτη που έζησαν, ενώ ο ίδιος ο δράστης, λαμβάνοντας τον λόγο, αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. 

Με δάκρυα στα μάτια, ένα από τα θύματα του 30χρονου κατέθεσε στο δικαστήριο: «Νιώθω κάποιος να με πιάνει, να με ακινητοποιεί. Ένιωσα ένα χέρι στο στήθος, άρχισα να ουρλιάζω. Με έριξε κάτω, με κρατούσε από το κεφάλι. Σκέφτηκα ή θα με βιάσει ή θα σκάσω. Δεν μίλησε καθόλου, δυσκολευόταν με το ένα χέρι να μου ανοίξει το παντελόνι».

«Πρόθεσή του ήταν ο βιασμός μου» είπε στο δικαστήριο άλλη γυναίκα, περιγράφοντας και εκείνη με τη σειρά της: «Ήθελε να μου επιτεθεί, ήθελε να προχωρήσει σε βιασμό, να με τραβήξει μέσα στη διάβαση». Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Συνήγορος υπεράσπισης: Τότε γιατί δεν συνέχισε, αφού δεν υπήρχε κανείς να ακούσει;

Μάρτυρας: Ήμουν ξαπλωμένη και στεκόταν πάνω μου όρθιος, δεν ξέρω αν είδε κάποιον και σταμάτησε.

Συγκλονιστική ήταν όμως και η κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο μία ακόμη γυναίκα, η οποία άνοιξε με την καταθέση της στις Αρχές τον δρόμο για τη σύλληψη του δράστη.

Κατέθεσε μεταξύ άλλων στη δίκη: «Είδα καθαρά τα χαρακτηριστικά του, είναι αυτός... Είχε το ρολό από την ταινία στο χέρι και την πήρε μαζί του... Εγώ ήμουν ξάπλα και με τα πόδια ψηλά, προσπαθούσα να τον απωθήσω». 

Εισαγγελέας: Τι σκοπό είχε; Να σας κλέψει;

Μάρτυρας: Αν το ήθελε αυτό, θα μπορούσε να μου αρπάξει την τσάντα.

«Ήμουν στην οδό Πάρνηθος στο Μαρούσι, κατέβηκα από αυτοκίνητο και είδα έναν κύριο. Έκανε ότι ήθελε να μπει σε μια πολυκατοικία. Ήρθε τρέχοντας, έβαλε τα χέρια του ανάμεσα στα πόδια μου, με θώπευσε, με έσπρωξε για να με πετάξει κάτω, τον χτύπησα στο πρόσωπο και έφυγε. Τον έβρισα, αυτός με κοιτούσε ατάραχος και μετά εξαφανίστηκε» είπε στην κατάθεσή της άλλη μάρτυρας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε όμως και η μητέρα του 30χρονου, η οποία ανέφερε πως η ερωτική απογοήτευση ήταν ο λόγος που ο γιος της κλείστηκε στον εαυτό του. «Πριν από τις επιθέσεις άκουγε φωνές -"χούφτωσ' την - χούφτωσ' την" του έλεγε η φωνή» υποστήριξε η ίδια, λέγοντας πως αυτό της εξομολογήθηκε ο γιος της μετά την προφυλάκισή του.

Η μητέρα του 30χρονου ανέφερε ακόμη στο δικαστήριο: «Είναι κλειστός άνθρωπος συνεσταλμένος. Είχε πάθει ένα ατύχημα ο πατέρας του, όταν ήταν 12 ετών, και τον είχε επηρεάσει πολύ. Είχε μία σχέση, την έβλεπε στο μπαρ και πήγαιναν σε ξενοδοχεία. Της είχε αδυναμία. Χωρίσανε και αρρώστησε, είχε κλειστεί ακόμα περισσότερο στον εαυτό του, μελαγχολικός, καθόταν σε μια καρέκλα και ξαφνικά γελούσε ή μιλούσε μόνος του. Πρέπει να χώρισαν δύο-τρεις μήνες πριν τις επιθέσεις, αλλά δεν θυμάμαι».

Η μητέρα του κατηγορουμένου τόνισε στο δικαστήριο ότι ο γιος της με τις πράξεις του ήθελε να μειώσει τις γυναίκες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έβλεπε την κοπέλα του στο πρόσωπό τους». 

Από την πλευρά του, ο νεαρός κατηγορουμενος, λαμβάνοντας τον λόγο στο δικαστήριο, είπε πως αρνείται τις κατηγορίες. «Είναι ενας άνθρωπος με οριακή νοημοσύνη που αρρώστησε. Δεν είναι βιαστής, είναι άτολμος και δειλός» κατέθεσε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος παρακολουθεί τον κατηγορούμενο τους τελευταίους εννέα μήνες. 

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, η συμπεριφορά της αγαπημένης του, η οποία εργαζόταν ως ιερόδουλη, ήταν εκείνη που πυροδότησε την συμπεριφορά του 30χρονου. «Τον ειχε έξω από την πόρτα να παρακολουθεί τις συνευρέσεις της με τους πελάτες και, όταν προσπαθούσε να την σταματήσει, εκείνη -ήταν η αγάπη του- τον έδιωχνε, τον έβριζε» είπε ο μάρτυρας. 

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top