0
Ο ελληνικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά τον εντοπισμό οκτώ εκρηκτικών φακέλων οι οποίοι είναι πανομοιότυποι με τους δύο που εστάλησαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στον γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 


Τα τρομο-δέματα εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, έπειτα από έρευνες που διενήργησαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και υπάλληλοι των ΕΛΤΑ για την αναζήτηση και άλλων «περίεργων» φακέλων. 

Τα πακέτα κατασχέθηκαν από την Αστυνομία και μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να εξεταστούν, σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη DNA και αποτυπώματα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αποστολείς των φακέλων αυτή τη φορά δεν αναγράφονταν εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, αλλά άτομα από τον οικονομικό και πανεπιστημιακό χώρο, ενώ αποδέκτες ήταν αξιωματούχοι του οικονομικού επιτελείου της ΕΕ και στελέχη μεγάλων εταιρειών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. 
Ο εντοπισμός των φακέλων, που δεν πρόλαβαν να φύγουν από το Κέντρο Διαλογής για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», έγινε, αφού αυξήθηκαν κατακόρυφα τα μέτρα ελέγχου μετά τις αποστολές σε Βερολίνο και Παρίσι και έτσι κάθε ύποπτος φάκελος μπαίνει στο μικροσκόπιο των ελεγκτών. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ενδεχομένως υπάρχουν και άλλοι φάκελοι. Γι' αυτό και οι έλεγχοι με ειδικά μηχανήματα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Οι πληροφορίες λένε ότι και σε αυτή την περίπτωση τα πακέτα εστάλησαν από γραμματοκιβώτια στο κέντρο της Αθήνας και όχι από υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top