0
Χωρίς αστυνομικό τμήμα θα μείνουν οι περιοχές της Βάρης και της Βούλας τις επόμενες εβδομάδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων και αποδέσμευσης προσωπικού για την ενίσχυση των περιπολιών. 


Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη δικαιολογία για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Τα Αστυνομικά Τμήματα των Δήμων Βάρης και Βούλας, θα συγχωνευθούν σε ένα ενιαίο το οποίο θα έχει έδρα τη Βουλιαγμένη.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, χθες ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είχε συνάντηση για το θέμα με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, όπου του ζήτησε να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις, ώστε να παραμείνουν τα Τμήματα εν λειτουργία.

Όμως το μόνο που πήρε ο δήμαρχος ήταν διαβεβαιώσεις ότι «η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και των τριών δημοτικών ενοτήτων».

Κατά την ηγεσία της Αστυνομίας, οι συγχωνεύσεις που επιβάλλονται πρωτίστως για λόγους οικονομίας πόρων, θα επιτρέψουν να αποδεσμευτεί προσωπικό γραφείου για περιπολίες.

Πάντως, ο επικεφαλής της ΕΛΑΣ αντιμετώπισε με διαφορετικό τρόπο τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να σώσει από τη συγχώνευση το Αστυνομικό Τμήμα της Αργυρούπολης. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος πρότεινε να προσφέρει ο Δήμος κτίριο για τη στέγαση του Τμήματος και ο Αντιστράτηγος δέχτηκε να μην καταργηθεί το Τμήμα της Αργυρούπολης αλλά αυτό του Ελληνικού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από ανώτατη πηγή της δημοτικής διοίκησης των 3Β, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ ότι το ακίνητο του Αστυνομικού Τμήματος Βούλας είναι δημοτικό (άρα δεν κοστίζει) όμως η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική στο αίτημα να ματαιωθεί η συγχώνευση.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το γραφείο δημάρχου σήμερα, "ο Αρχηγός δεσμεύτηκε ότι στο νέο αστυνομικό τμήμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα απασχολούνται περίπου 120 άτομα αποκλειστικά για την αστυνόμευση της πόλης. Σε ό,τι αφορά τους καταυλισμούς των Ρομά στις παραλίες, και ειδικότερα στην παραλία της Βάρκιζας, ο αρχηγός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση τους".

ΠΗΓΗ: 3vita.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top