0
Για τα μάτια μιας γυναίκας, ο παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, οδηγήθηκε στη στυγερή δολοφονία του 47χρονου Μάριου Λουκόπουλου, χθες βράδυ στο Μοσχάτο.


Η ερωτική σχέση που είχε συνάψει ο παραολυμπιονίκης με την εν διαστάσει σύζυγο του Λουκόπουλου, ήταν η αιτία για να οπλίσει το χέρι του πρώτου. 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από τις αρχές, ο δράστης είπε κατά την ανάκριση πως διατηρούσε σχέση με την εν διαστάσει σύζυγο του θύματος, το οποίο ήρθε στο μαγαζί του για να του ζητήσει το λόγο.

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του Παραολυμπιονίκη το βράδυ της Πέμπτης, λίγα τετράγωνα μακριά από το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που έγινε το φονικό, ο 39χρονος έσπασε... «Εγώ τον σκότωσα, δεν το ήθελα, θόλωσε το μυαλό μου. Τσακωθήκαμε για προσωπικούς λόγους, ήρθε στο πρακτορείο με το πιστόλι και με απείλησε... Φοβήθηκα, άρπαξα το πιστόλι και τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Στην συνέχεια τα έχασα, δεν ήξερα τι να κάνω. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τους είδα, αλλά έφυγα και έφτασα σπίτι μου».



Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο 39χρονος Παραολυμπιονίκης, ο 47χρονος πήγε αποφασισμένος να προκαλέσει κακό, αφού μαζί του είχε ένα όπλο. Κατά τον καβγά, σύμφωνα με όσα λέει ο παραολυμπιονίκης, το όπλο εκπυρσοκρότησε μία φορά, τραυματίζοντας το θύμα. Στη συνέχεια ο 39χρονος άρπαξε το όπλο, όπως ο ίδιος δηλώνει στις αρχές και πυροβόλησε ακόμα τρεις φορές το θύμα.

Ο δράστης, Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Βασίλης Τσαγκάρης


Το θύμα, ο 47χρονος Μάριος Λουκόπουλος


Το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ όπου έγινε το έγκλημα

«Για τα μάτια μιας γυναίκας έγινε το φονικό» υποστηρίζουν οι γείτονες που άκουσαν τον καβγά πριν τον ήχο του πυροβολισμού, το βράδυ της Πέμπτης στο πρακτορείο τυχερών παιγνίων που ανήκε στον παραολυμπιονίκη.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ χθες, όταν οι δυο άνδρες μάλωναν φωνάζοντας και βρίζοντας ενώ κάποια στιγμή τις φωνές τους κάλυψαν οι ήχοι πυροβολισμών, από τις σφαίρες των οποίων έπεφτε αιμόφυρτος ο 47χρονος.

Ο Παραολυμπιονίκης τότε έκλεισε τα φώτα, κατέβασε ρολά και έφυγε με κατεύθυνση το σπίτι του. Οι γείτονες που είχαν ακούσει τον πυροβολισμό ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγω για ένοπλη ληστεία. Αλλά φθάνοντας στο σημείο και βλέποντας το πρακτορείο κλειστό, αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη. Μέχρι να τον εντοπίσουν στο σπίτι τους είχαν δει πως μέσα στο κλειστό μαγαζί βρίσκονταν ένας άνδρας γεμάτος αίματα στο κεφάλι. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που ήρθε και μετέφερε τον 47χρονο διαπίστωσε το θάνατό του μεταφέροντάς τον στο Τζάνειο.

Το σπίτι του Παραολυμπιονίκη, όπου ομολόγησε και συνελήφθη


Οι αστυνομικοί της ασφάλειας έχουν πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συνέβη στο πρακτορείο. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ, το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε σήμα για «ληστεία με πυροβολισμό στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο».

Οι πρώτοι αστυνομικοί φτάνουν σε άλλο πρακτορείο στην ίδια οδό, που όμως ήταν κλειστό και λίγο αργότερα εντοπίζουν το πρακτορείο του Παραολυμπιονίκη, που είχε όμως κατεβασμένα τα ρολά. Παρατηρώντας όμως προσεκτικά, είδαν ότι μέσα υπήρχε ένας άντρας αιμόφυρτος, και έτσι αποφασίζουν να ανεβάσουν τα ρολά. 

Πράγματι διαπιστώνουν ότι ένας άντρας είναι νεκρός και από κατοίκους της περιοχής μαθαίνουν ότι το πρακτορείο ανήκει σε γνωστό Παραολυμπιονίκη. Έτσι αποφασίζουν να πάνε στο σπίτι του για να δουν τι έχει συμβεί.

Μόλις χτύπησαν το κουδούνι, ο Παραολυμπιονίκης σπάει και τους αποκαλύπτει ότι αυτός είναι ο δολοφόνος.

Ως αιτία του φονικού υποστηρίζει ότι ήταν προσωπικές διαφορές που είχε με τον 47χρονο υπάλληλό του, όμως οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι πίσω από αυτές κρύβεται μια γυναίκα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά και όσα υποστήριξε ο 39χρονος το 22άρι πιστόλι δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στο θύμα, που για αυτό διέθετε άδεια καθώς ήταν μέλος σκοπευτικού ομίλου. Φαίνεται ότι χθες το βράδυ ο 47χρονος έφτασε με το μηχανάκι του στο πρακτορείο προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. 

Το σπίτι του Παραολυμπιονίκη


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως το ίδιο το θύμα τηλεφώνησε πρώτο στην Άμεση Δράση «είμαι πυροβολημένος στην οδό Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο». Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί εκεί πάντως, διαπίστωσαν πως ήταν αναίσθητος, ενώ ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.  

«Δεν το πιστεύω έχω πέσει από τα σύννεφα. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό για το Βασίλη. Δεν το χωράει ο νους μου ότι σκότωσε έναν άνθρωπο» είπε στο protothema.gr ο προπονητής του παραολυμπιονίκη.

Γείτονες που γνωρίζουν τον Παραολυμπιονίκη μιλούν για ένα πολύ καλό παιδί, που δεν είχε δώσει δικαιώματα σε κανέναν. Μάλιστα αναφέρουν πως υπάλληλος στο πρακτορείο ήταν μια γυναίκα, για την οποία πιθανόν να προκλήθηκε ο καβγάς. 


Ποιος είναι ο Παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης

Ο 39χρονος Βασίλης Τσαγκάρης έμεινε παράλυτος στα πόδια ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχε το 2002. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε επιστρέφοντας τότε από την προπόνησή του εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. Το 2004 ξεκινά και πάλι την κολύμβηση σε ομάδα του Μοσχάτου με σημαντικές διακρίσεις για την Ελλάδα. Το 2010 είχε κατέλθει και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία».

Ο Παραολυμπιονίκης είχε βραβευτεί ως κορυφαίος αθλητής της χρονιάς


Το θύμα ήταν μέλος σκοπευτικού συλλόγου




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top