0
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και φέτος η παρέλαση μαθήτριας από το Αφγανιστάν (!) η οποία έφερε μαντήλα στο κεφάλι και κρατούσε την ελληνική σημαία ως σημαιοφόρος, στη μαθητική παρέλαση που έγινε στο Σύνταγμα για την εορτασμό της 25ης Μαρτίου!

Αίσθηση προκάλεσε και πάλι το γεγονός πως οι μαθητές που παρήλασαν ακόμη και ως παραστάτες, ήταν από χώρες της Αφρικής (!) και όχι μόνο, οι οποίοι φορούσαν την εθνική μας φορεσιά, την φουστανέλα, με την οποία το 1821, οι ήρωες της Επανάστασης ξεκίνησαν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα, κατά του τουρκικού ζυγού.


Η μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, στην οποία προπορεύτηκε, ως είθισται, το Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός», με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821.


Συμμετείχαν τα σχολεία της Α' Αθηνών με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς επίσης και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγισμού, η ομάδα των Special Olympics ο σύλλογος Αρεοπολιτών Μάνης και η Παγκρήτιος Ένωση Αθηνών.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Aγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτική ηγεσία της χώρας και έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Μεταξύ άλλων, στην παρέλαση παρίσταται, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.















loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top