0
Όπως κάθε επάγγελμα έχει τα δικά του μυστικά, έτσι και αυτό των αεροσυνοδών και των εργαζόμενων στις αεροπορικές υπηρεσίες.



Εύη Κιόρρι

Έτσι, εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρίες αποκαλύπτουν όλα εκείνα τα μυστικά για τα οποία κανένας από τους επιβάτες δεν έχει ιδέα.

Δεν διορθώνονται όλες οι ζημιές πριν την πτήση


Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι το εκάστοτε αεροσκάφος που θα πραγματοποιήσει μια πτήση δεν πληρεί τους κανόνες ασφαλείας. Ωστόσο, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να γίνουν όλοι οι έλεγχοι που πρέπει πριν από μια πτήση, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι τεχνικοί να αφήνουν στην άκρη τις λεπτομέρειες και να επικεντρώνονται μόνο στα σημαντικά.


Γιατί υπάρχουν χερούλια στις πόρτες του αεροσκάφους;


Αν έχεις ταξιδέψει με αεροπλάνο τότε σίγουρα έχεις αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν τα χερούλια στις πόρτες του αεροσκάφους, αφού οι πόρτες ανοίγουν αυτόματα. Όπως εξηγούν οι κατασκευαστές, αυτά τα χερούλια προορίζονται προς χρήση από τους αεροσυνοδούς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό να επικρατήσει ο πανικός, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να σπεύδουν προς την έξοδο σπρώχνοντας τους αεροσυνοδούς, που κινδυνεύουν να πέσουν από το αεροπλάνο.

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης απολαμβάνουν διαφορετικά γεύματα


Κι όμως ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του τρώνε δυο διαφορετικά γεύματα, έτσι ώστε σε περίπτωση που ο πιλότος δηλητηριαστεί θα μπορεί να αντικατασταθεί από τον συγκυβερνήτη του.

Οι κλειδαριές στις βαλίτσες είναι άχρηστες


Μπορεί να νομίζεις ότι έχεις ασφαλίσει τα υπάρχοντά σου κλειδώνοντας το φερμουάρ της βαλίτσας σου. Στην πραγματικότητα οι συγκεκριμένες κλειδαριές είναι τόσο ευάλωτες ώστε να μπορούν να παραβιαστούν με την χρήση ενός μολυβιού.

Γιατί απαγορεύεται το κάπνισμα;



Γενικά το κάπνισμα απαγορεύεται σχεδόν παντού και ιδιαίτερα στα αεροπλάνα, με τους περισσότερους επιβάτες να πιστεύουν ότι η απαγόρευση σχετίζεται με τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ο πραγματικός λόγος που απαγορεύτηκε το κάπνισμα είναι οικονομικός.
Επειδή, ο αέρας ανανεώνεται συνεχώς και επειδή ο καπνός καταστρέφει τα φίλτρα σε μικρότερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο οι αεροπορικές αποφάσισαν την απαγόρευση του καπνίσματος.

Γιατί χάνονται οι βαλίτσες;


Οι συνηθέστεροι λόγοι που χάνονται οι βαλίτσες των επιβατών είναι η καθυστέρηση κατά τη διάρκεια του ελέγχου, το λάθος των μεταφορέων που μπορεί να την τοποθετήσουν σε άλλο αεροπλάνο, το γεγονός ότι οι επιβάτες δεν είχαν αφαιρέσει παλαιότερα αυτοκόλλητα ή το μηχάνημα που ελέγχει τις βαλίτσες κόλλησε, με αποτέλεσμα η αποσκευή να παραμείνει στο αεροδρόμιο.

Γιατί κλείνουμε τα κινητά τηλέφωνα;


Η πεποίθηση ότι το τηλέφωνο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι μύθος. Το μόνο που μπορεί να προκαλέσει ένα ανοικτό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι η παρακώλυση της επικοινωνίας του πιλότου με τον πύργο ελέγχου.

Πότε πρέπει να κλείνουμε τα εισιτήρια;


Επικρατεί η θεωρία ότι όσο πιο νωρίς κλείσεις το εισιτήριό σου για το επόμενο ταξίδι σου, τόσο πιο φθηνό θα καταφέρει να το βρει. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς πάντα κάποιος άλλος έχει προλάβει τα πιο φθηνά εισιτήρια, ο αριθμός των οποίων είναι περιορισμένος. Παρόλα αυτά, έρευνες έχουν δείξει ότι τις Τρίτες, τις Πέμπτες και τα Σάββατα τα εισιτήρια είναι όντως πιο φθηνά.

ΠΗΓΗ: Brightside-news247

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top