Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκονται από το απόγευμα της Τετάρτης οι Αρχές καθώς εκτιμούν ότι μια από τις δυο γυναίκες ληστές που άρπαξαν το μεσημέρι 150.000 ευρώ από τράπεζα στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας είναι η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι τοπικές Αρχές, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη φέρεται να εισέβαλε μαζί με μια ακόμα γυναίκα και έναν άνδρα στο υποκατάστημα της τράπεζας λίγο πριν κλείσει το μεσημέρι. Η ίδια εφέρετο να είχε το ρόλο του αρχηγού καθώς έδινε εντολές και οδηγίες στους συνεργούς της για το πως να ακινητοποιήσουν πελάτες και υπαλλήλους και να αρπάξουν τα χρήματα.

Οι δυο γυναίκες και ο άνδρας δεν φορούσαν κουκούλες αλλά είχαν παραποιημένα τα χαρακτηριστικά τους με περούκες ενώ μια από τις δυο γυναίκες κρατούσε στα χέρια της ένα όπλο το οποίο δεν δίστασε να βάλει στον κρόταφο υπαλλήλου για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Οι αστυνομικοί στη Φθιώτιδας εξετάζουν το βίντεο από την τράπεζα αλλά και το λευκό αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν η Ρούπα και οι συνεργοί της και το οποίο βρέθηκε το αργά το βράδυ της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, άρχισαν να το κάνουν φύλλο και φτερό και διαπίστωσαν ότι οι δράστες πριν το εγκαταλείψουν έριξαν χλωρίνη για να εξαφανίσουν αποτυπώματα και ενδεχόμενα ίχνη DNA.

Η τελευταία φορά που το ηγετικό μέλος του Eπαναστατικού Aγώνα είχε κάνει την εμφάνιση της ήταν πριν μερικούς μήνες όταν με ελικόπτερο οργάνωσε την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού του Νίκου Μαζιώτη και άλλων καταδικασμένων ή προφυλακισμένων ως μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων

 
Top