Δυο έρευνες διεξάγονται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού για το περιστατικό με τον 77χρονο πρώην υπουργό  Άκη Τσοχατζόπουλο σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Ο  Άκης Τσοχατζόπουλος και καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπα και ηλεκτρονικά) ότι ξυλοκοπήθηκε από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο μέσα στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
               
Το επίμαχο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και για ασήμαντη αφορμή. Η διένεξη ξεκίνησε όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που έμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν. Τότε, ο Στεφανάκος εισέβαλε στο κελί του πρώην υπουργού, λέγοντας του «Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα». Σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους δεν υπήρξε ξυλοδαρμός και ούτε τραυματισμός κρατούμενου και ειδικά του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Μετά το περιστατικό ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε σχετικά αναφορά διαμαρτυρίας στο εποπτεύοντα τις φυλακές Κορυδαλλού εισαγγελέα.
               
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και  η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.
               
Κατά  τις ίδιες πηγές,  ο Άκη Τσοχατζοπουλος  δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών, ενώ η ενημέρωση που είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν  έκανε λόγο για  ξυλοδαρμό.

 
Top