«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.


«Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Προηγουμένως αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη για αντίποινα στην επιχείρηση-σκούπα της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας.

Οι αντιεξουσιαστές στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως κατέλαβαν τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ως απάντηση στο πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων-μεταναστών.

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών

«Ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων - μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την αμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Σύντροφοι και συντρόφισσες ενάντια στις εκκενώσεις των καταλήψεων στέγης προσφύγων - μεταναστών στη Θεσσαλονίκη».

«Σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ σε κτίρια που γινόταν κατάληψη

Τα ξημερώματα είχε πραγματοποιηθεί ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη από άτομα που φαίνεται ότι πρόσκεινται στον λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Πρόκειται για το πρώην Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», που βρίσκεται στη οδό Γρ. Λαμπράκη στην 'Ανω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο» στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης κι ένα 8όροφο κτίριο επί της Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης.



Τα πρώτα δύο οικήματα είναι ιδιοκτησίας του Δημοσίου, ενώ το τρίτο ανήκει σε ιδιώτη.


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι συλλήψεις των ατόμων που βρίσκονταν στους τρεις υπό κατάληψη χώρους στη Θεσσαλονίκη είναι 75 στον αριθμό. Στο κτίριο της οδού Καρόλου Ντηλ έγιναν συνολικά 61 συλλήψεις, στο πρ.Ορφανοτροφείο συνελήφθησαν 5 άτομα, ενώ στο κτίριο της οδού Βογατσικού 9.



Στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.






 
Top