Τον αγώνα της Ένωσης Στρατιωτικών περιφέρειας Ηπείρου, για την ισότιμη μεταχείριση των στρατιωτικών με τους άλλους πολίτες και την καθιέρωση δελτίου πολιτικής ταυτότητας για να μπορούν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, δικαιώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.




Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Ο κ. Καμμένος προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να προμηθευτούν πολιτικές ταυτότητες και θα έχουν έτσι το δικαίωμα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό, κάτι που δεν έχουν σήμερα, καθώς οι στρατιωτικές ταυτότητες δεν αναγνωρίζονται από τη συνθήκη Σένγκεν.


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, είχε αναδείξει το πρόβλημα με επιστολές της προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα περιστατικά, για τα οποία μάλιστα υπήρχε γνωμοδότηση από τον συνήγορο του πολίτη. 

Όπως έχει γράψει και το Onalert.gr ο συνήγορος του πολίτη είχε ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημέρωση, η οποία δεν είχε παρασχεθεί για τρία χρόνια.

Τώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Πρεβέζης Στέργιου Γιαννάκη, ανακοινώνει ότι αναμένεται νομοθετική πρωτοβουλία ώστε οι στρατιωτικοί να πάρουν αστυνομικές ταυτότητες. 

Δικαιωμένος για την προσπάθεια που κατέβαλλε η ΕΣΠΕΗΠ, δηλώνει στο Onalert.gr ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Γιώργος Θεοδώρου.

 
Top