Τη σταδιακή εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, πιλοτικά από το καλοκαίρι και πλήρως έως τον Δεκέμβριο, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, εκτιμώντας ότι έως το τέλος του χρόνου το σύνολο των μέσων μεταφοράς θα έχουν ενταχθεί στο νέο μοντέλο.



Σε δηλώσεις του την Τρίτη σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ, ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων που υπάρχουν σήμερα θα αντικατασταθούν από μπάρες, όπως ισχύει στις περισσότερες χώρες, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για ηχητικό σύστημα προειδοποίησης για όσους επιβάτες ανεβαίνουν στα λεωφορεία χωρίς εισιτήριο.

Όπως αποκάλυψε, επίσης, εξετάζεται η χρέωση των επιβατών με βάση την απόσταση που διανύουν, προκειμένου να είναι πιο δίκαιο το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών.

Όσον αφορά στο ΤΑΙΠΕΔ, όπου έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι των μέσων μαζικής μεταφοράς διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον, καθώς δεν ενδιαφέρεται για τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Το ΤΑΙΠΕΔ στελεχώνεται από τραπεζικά στελέχη τα οποία ενδιαφέρονται μόνο να πουλήσουν. Μόλις ολοκληρώσουν το “θεάρεστο” έργο τους θα επιστρέψουν στις τράπεζες. Εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα», τόνισε ο υπουργός.

 
Top