Υπουργός γένους... θηλυκού παρακαλώ, υπέπεσε σε σκάνδαλο το οποίο αν μη τι άλλο προκάλεσε το κοινό αίσθημα, λόγων της... ροζ του απόχρωσης, αλλά και των... ηθικών του προεκτάσεων...


Οικονομικό σκάνδαλο μεγατόνων με οσμή και ερωτικού σκανδάλου, συγκλονίζει την Κένυα και την κυβέρνηση του προέδρου Ουχούρου Κενυάτα.

Σύμφωνα με τον Τύπο στην χώρα της ανατολικής Αφρικής, αλλά και με καταγγελίες του Κενυάτη βουλευτή, Nicholas Gumbo, που έχει τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο των Δημοσίων Οικονομικών (Public Accounts Commmittee), στο βρετανικό δίκτυο BBC, η υπουργός Αποκέντρωσης και Προγραμματισμού, Anne Waiguru, χρησιμοποίησε δημόσιο χρήμα για να αγοράσει τυπογραφικά μηχανήματα, μια τεράστια τηλεόραση και ένα πιάνο για το γραφείο της, καθώς και sex toys και έναν αυτόματο πωλητή προφυλακτικών!


Την Πέμπτη η αρμόδια επιτροπή ανέκρινε επί τέσσερις ώρες την υπουργό για το σκάνδαλο διαφθοράς και εκείνη αρνήθηκε επίμονα την αγορά και τοποθέτηση στο γραφείο της τηλεόρασης, αξίας 19.000 δολαρίων, καθώς και αυτόματου πωλητή προφυλακτικών, αξίας 250 δολαρίων, ενώ η Waiguru δεν έκανε καμία αναφορά στην αγορά των sex toys.


 
Top