Χρεωμένος είναι ο Παναθηναϊκός. Κουβαλάει αυτό το οικονομικό βάρος. Άρα, μειονεκτεί σε σύγκριση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, και βέβαια της ΑΕΚ, που με την επιλογή της να παίξει στο ερασιτεχνικό καθάρισε από τα χρέη της.


Στον ΠΑΟΚ καθαρίζει ο Ιβάν Σαββίδης. Στον Ολυμπιακό που πλέον λειτουργεί σαν κανονική ποδοσφαιρική επιχείρηση, σαν αληθινά υγιής ανώνυμη εταιρεία, επίσης δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Μπαίνουν λεφτά για να βγουν. Και πριν μπουν είναι εξασφαλισμένο ότι θα βγουν κέρδη. Επειδή το μαγαζί έχει καταφέρει να παράγει έσοδα.

Πολυμετοχικός, για να είμαστε ακριβείς «εκπρόσωπος» πρώην μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού είχε προτείνει στον Αλαφούζο:

«Δεν βγαίνει η ομάδα από το... μνημόνιο. Μοναδική σωτηρία είναι να την ρίξεις στην Γ' εθνική».

Υπ' όψιν ότι ο φερόμενος σαν εκπρόσωπος του ενός από τους μεγαλομέτοχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σίγουρα δικός του άνθρωπος, είχε προτείνει τον υποβιβασμό πριν πέσει η ΑΕΚ στην Β' εθνική. Πριν αποφασίσουν στην ΑΕΚ να μην παίξουν στην Β' εθνική και να επιλέξουν το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Ο Αλαφούζος δεν συμφώνησε. Δεν τον έπαιρνε, δηλαδή, να σηκώσει τέτοια ιστορική απόφαση. Να αφήσει τον Παναθηναϊκό να καταρρεύσει αγωνιστικά μέχρι τον υποβιβασμό στην Β' εθνική για να καταλήξει στη συνέχεια στην Γ' εθνική.

Ανέλαβε τον Παναθηναϊκό το 2012 ο Αλαφούζος για να τον... σώσει. Όχι να τον γκρεμίσει δυο κατηγορίες κάτω.

Τελικά, προς όφελος του Παναθηναϊκού είχε διαφωνήσει ο Αλαφούζος στη «συμβουλή» να ρίξει την ομάδα; Θα μας το πει η Ιστορία.

 
Top