0
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ.Παπαστεργίου αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ένα πολύ ανησυχητικό και δυστοπικό μέλλον όπου όλοι θα παρακολουθούνται, όπως και τα σπίτια και τα αυτοκίνητα τους, από ένα σύστημα μικροδορυφόρων, οι οποίοι θα τεθούν σε τροχιά το 2026!

Ο Δ.Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην κατασκευή σμήνους ελληνικών πολυφασματικών δορυφόρων παρατήρησης γης υψηλής ευκρίνειας, στο πλαίσιο του Ελληνικού Διαστημικού Προγράμματος.

Με αυτούς τους δορυφόρους νέας τεχνολογίας θα μπορούν να καταγράφονται τα πάντα πάνω από τον ελληνική επικράτεια με ακρίβεια… μισού μέτρου!

«Σκεφτήκαμε και είναι σωστό αυτό πως θέλουμε να έχουν πληροφορία από το διάστημα για διάφορες καταστάσεις (π.χ. πυρκαγιές, για την κλιματική κρίση κ.α.).

Πήγαμε πλέον σε ένα σύστημα μικροδορυφόρων, όπου με διαφορετικές τεχνολογίες και με οπτικές κάμερες και με ραντάρ και με θερμικές κάμερες, θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Όταν του ζητήθηκε να πει τι ακριβώς μπορεί να κάνει αυτό το σύστημα μικροδορυφόρων, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε τα εξής:

«Μέχρι σήμερα είχαμε εικόνες με μικρή ακρίβεια. Δεν έβλεπες αυτοκίνητα ή σπίτια. Πλέον με τη νέα τεχνολογία θα έχουμε πολλαπλές φωτογραφίες τη μέρα ακόμα και με σύννεφα και σε δύσκολες συνθήκες με ακρίβεια έως και μισό μέτρο!

Μπορούμε να έχουμε εικόνες μέχρι και τη νύχτα.

Άρα σε δύο χρόνια από σήμερα, όπου θα εκτοξευτούν οι δορυφόροι, θα έχουμε ένα νέο οπλοστάσιο».

Τότε ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής τον ρώτησε:

«Αυτό μπορεί κάποιοι να το θεωρήσουν ως ένα είδος «Μεγάλου Αδερφού», ένα σύστημα παρακολούθησης δηλαδή! Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί διαφοροποιείται από ένα σύστημα παρακολούθησης που δεν θα μας άρεσε να υπάρχει;

Αφού μπορείς να δει μέχρι και ένα αυτοκίνητο».

Τότε ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας και είπε ότι αυτά τα συστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό αυθαίρετων κατοικιών!

Οι ελληνικοί μικροδορυφόροι πρόκειται να εκτοξευτούν το 2026 και φυσικά θα λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top