0
Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές και απομάκρυνε περίπου 20 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν κατά της «παρέλασης υπερηφάνειας» των ΛΟΑΤΚΙ+ στη Θεσσαλονίκη σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή υποστηρίζεται από μια μερίδα της κοινωνίας, δεν έλειψαν οι έντονες αντιδράσεις από πολίτες που αντιτίθενται στις εκδηλώσεις των ΛΟΑΤΚΙ+ και την προώθηση της ομοφυλοφιλίας.

Η αστυνομία Θεσσαλονίκης απαγόρευσε τις αντισυγκεντρώσεις για να αποφευχθούν επεισόδια, όμως πολίτες κινήθηκαν προς την Αγία Σοφία, όπου είχε δημιουργηθεί συγκέντρωση διαφωνούντων πολιτών, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι προσαγωγές.

Το συμβάν σημειώθηκε στον απόηχο της σύλληψης ενός 34χρονου άνδρα, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη καθώς μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει σε διαδήλωση κατά του EuroPride, παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ίδιος παραμένει υπό κράτηση μέχρι τη Δευτέρα.

Η σύλληψη αυτών των πολιτών προκαλεί ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά κατά εκδηλώσεων που δεν συμφωνούν.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία, όλοι οι  πρέπει να έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και να αντιδρούν σε εκδηλώσεις που θεωρούν ακατάλληλες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top