0
O Άλκης Δαυίδ θα πρέπει να καταβάλει το μυθικό ποσό των 900 εκατ. ευρώ σε μία υπάλληλό του που, σύμφωνα με την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου, βίασε μέσα στο γραφείο του!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Νew York Post το θύμα ονομάζεται Jane Doe, που εργαζόταν ως υπάλληλος σε διάφορες εταιρείες του David.

Τον Φεβρουάριο του 2016 κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα προσπάθησε για πρώτη φορά να την βιάσει, αλλά αυτή αντιστάθηκε και την απέλυσε.

Το 2018 την επαναπροσέλαβε, αλλά σε ένα πάρτι της έδωσε ναρκωτικά και εν τέλει την βίασε!

Το 2019 ο David τη βίασε σε ένα δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης, έχοντας ως απειλή στο χώρο ένα σκυλί ράτσας ντόπερμαν, σύμφωνα με την καταγγελία της Jane Doe.

Εργαζόμενοι του δήλωσαν ανώνυμα πως ο Δαυίδ τακτικά πίεζε τις υπαλλήλους του να συνευρεθούν ερωτικά, με αποτέλεσμα το γραφείο του να αποκαλείται «δωμάτιο βιασμού» μεταξύ των υπαλλήλων!

«Αυτή η μνημειώδης ετυμηγορία σηματοδοτεί έναν σημαντικό θρίαμβο για τη δικαιοσύνη και δημιουργεί ένα προηγούμενο στον αγώνα κατά της σεξουαλικής επίθεσης στον χώρο εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της γυναίκας.

Η Λορίν Ριβς ήταν μία άλλη γυναίκα που κατήγγειλε τον γόνο της επιχειρηματικής δυναστείας και η οποία δικαιώθηκε στο δικαστήριο, κάτι που είχε αποτέλεσμα να βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 27 Σεπτεμβρίου η βίλα του Α. Δαυίδ στις Σπέτσες.Ο Δαυίδ αρνήθηκε να καταβάλλει τα 5.000.000 ευρώ που επιδίκασε το δικαστήριο και έτσι η Ριβς τον «κυνήγησε» μέχρι την Ελλάδα, προχωρώντας σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης με τον επικείμενο πλειστηριασμό της κατοικίας του, στο νησί όπου λατρεύει από παιδί.

Ο Άλκης Δαυίδ έχει καταφέρει να απασχολεί για τον εντελώς λάθος τρόπο τα media. Πριν από τέσσερα χρόνια, περπατώντας στην καινούργια παραθαλάσσια κατοικία του στο Λος Άντζελες, την ανακαίνιση της οποίας έδειχνε καθημερινά μέσα από το Instagram του, ξέσπασε κατά πάντων.

Αιτία; Τα 58.000.000 δολάρια που καλείτο να πληρώσει στην πρώην υπάλληλό του Μαχίτ Καν, την οποία δικαίωσε πρωτόδικα δικαστήριο του Λος Άντζελες έπειτα από την αγωγή που κατέθεσε κατά του πρώην εργοδότη της για σεξουαλική παρενόχληση και προσβολή της προσωπικότητάς της.

Η πρώτη του κίνηση ήταν να ασκήσει έφεση ευελπιστώντας ότι σε δεύτερο βαθμό θα δικαιωθεί.

Δεν ήταν η μοναδική φορά που πρώην υπάλληλος του Δαυίδ τον έσυρε στα δικαστήρια με την ίδια κατηγορία, κάτι που φαίνεται ότι μέτρησε στο ύψος του προστίμου που του επιβλήθηκε.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάνει τίποτε από όσα του προσάπτουν, όμως τα δικαστήρια έχουν διαφορετική άποψη.

Από το 2019 και εντεύθεν κατηγορήθηκε για τη συμπεριφορά του προς συγκεκριμένες γυναίκες, υπαλλήλους των εταιριών του. Στο διάστημα αυτό, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, τρεις γυναίκες τον έσυραν στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση, προσβολή προσωπικότητας και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι οποίες και δικαιώθηκαν.

Οι δύο πρώτες κέρδισαν τόσο πρωτόδικα όσο και την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης ο δισεκατομμυριούχος, που ζει κυρίως μεταξύ Γκστάαντ και Λος Άντζελες.Η άλλη περίπτωση που τον κατήγγειλε, η Μαχίτ Καν, είδε τον δικαστή στο ανώτερο δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες να της επιδικάζει 50.000.000 δολάρια ως αποζημίωση για σεξουαλική παρενόχληση από το πρώην αφεντικό της, ενώ εκκρεμεί η διαδικασία σε δεύτερο βαθμό. Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί η αγωγή της Τσάσιτι Τζόουνς, ενώ το κακό τρίτωσε με τη Λορίν Ριβς, η οποία υπέστη ό,τι περίπου και οι άλλες δύο, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στις δίκες τους.

Στις δίκες, ο γόνος της επιχειρηματικής οικογένειας ξέσπασε ουκ ολίγες φορές κατά των συνηγόρων υπεράσπισης και μάλιστα σε μία από αυτές πέταξε το πορτοφόλι του και τους αποκάλεσε βαμπίρ που ήθελαν να του πιούν το αίμα. Μόνο που τα σόου που έδωσε δεν έπεισαν κανέναν, όπως και η επίμονη άρνησή τους ότι ποτέ δεν είχε αγγίξει καμία από τις τρεις γυναίκες, οι οποίες κινήθηκαν νομικά εναντίον του.

Η Μαχίτ Καν κατέθεσε ότι ο Δαυίδ την άρπαξε από τον λαιμό και πίεσε το κεφάλι της στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, κουνώντας το σαν η γυναίκα να του έκανε στοματικό έρωτα. Όταν τελείωσε έκανε ότι κουμπώνει το φερμουάρ του, της είπε «ευχαριστώ, Μαχίτ» και αποχώρησε γελώντας σαν να μην είχε γίνει τίποτε.

Η νεαρή γυναίκα είπε στην κατάθεσή της ότι έμεινε για ημέρες μέσα στο διαμέρισμα της φοβούμενη να βγει έξω και ότι σκέφθηκε ακόμη και την αυτοκτονία, κάτι που επιβεβαίωσαν και δικοί της άνθρωποι. Περίπου ανάλογες είναι οι περιγραφές των Τζόουνς και Ριβς οι οποίες υπέστησαν την ίδια παρενόχληση από τον Δαυίδ, ο οποίος τόσο κατά τη διάρκεια των δικών όσο και μέσω της σελίδας του στο Instagram καταφερόταν εναντίον τους.

Σύμφωνα με τη Ριβς, υποχρεώθηκε να μείνει μόνη της στο γραφείο του και αφού ο Δαυίδ κατέβασε το παντελόνι του, την άρπαξε και έτριβε το πρόσωπό της πάνω στο εσώρουχό του. Τώρα, μετά τη δικαίωσή της, βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι που λατρεύει στις Σπέτσες, εκεί που πηγαίνει για δύο τουλάχιστον μήνες κάθε χρόνο αυτός ο εκρηκτικός χαρακτήρας.

Πόσο εκρηκτικός; Σε δυο τουλάχιστον δίκες τα ξεσπάσματα του ανάγκασαν τον δικαστή να τον αποβάλλει από την αίθουσα, ενώ η αποζημίωση που επιδικάστηκε συνολικά στη Μαχίτ Καν είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν δοθεί στις ΗΠΑ.

Το σύνολο των αποζημιώσεων που αρχικά κλήθηκε να καταβάλλει και για τις τρεις υποθέσεις, ξεπερνά τα 74.000.000 δολάρια, όμως σε μια εκ των περιπτώσεων μετά την πρώτη απόφαση κατέφυγε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, οπότε το ποσό μειώθηκε.

Μένει να φανεί τι θα συμβεί στην περίπτωση της Καν, η οποία δήλωσε ότι «η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν μια υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από τον νόμο και να πληγώνουν τους άλλους». Ο Δαυίδ από την πλευρά του είπε: «Τι δικαιοσύνη είναι αυτή που δεν με αφήνει να υπερασπιστώ καθόλου τον εαυτό μου;» εμμένοντας στο ότι δεν άγγιξε ποτέ αυτές τις γυναίκες. Η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη, καθώς εκκρεμεί η απόφαση για την έφεση που άσκησε ο επιχειρηματίας στην πρωτόδικη απόφαση.

Αν τον χειμώνα ο δισεκατομμυριούχος γόνος μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Ελβετίας και ΗΠΑ, τα καλοκαίρια προτιμάει την Ελλάδα και τις Σπέτσες, το νησί που λάτρεψε από μικρός. Προερχόμενος από οικογένεια με τεράστια οικονομική επιφάνεια, μεγάλωσε με την ασφάλεια και την ισχύ που του εξασφάλιζαν τα γονίδιά του και εξελίχθηκε σε έναν απρόβλεπτο δισεκατομμυριούχο.

Η πρώην σύζυγος δεν ήταν η μοναδική στην οποία ο Άλκης Δαυίδ άπλωνε τα χέρια του


Δεν τον ενδιαφέρει καθόλου να εμπλακεί στην οικογενειακή επιχείρηση, την Coca Cola Helelnic Bottle Company, η οποία δραστηριοποιείται σε 28 χώρες και τρεις ηπείρους, εξυπηρετώντας πάνω από εξακόσια εκατομμύρια καταναλωτές. 

Ο γιος του Ανδρέα Δαυίδ γεννήθηκε μια ζεστή μέρα του Μαϊου στο Λάγος της Νιγηρίας, πριν από πενήντα πέντε χρόνια. Χάρη στην οικονομική άνεση της οικογένειας ο μικρός Άλκης μεγάλωσε στα πούπουλα, σπούδασε στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και σε ηλικία 17 ετών αποφάσισε να δείξει για πρώτη φορά ότι ήταν διαφορετικός από τους άλλους πάμπλουτους γόνους. Παράτησε το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσε στην Ελβετία και πήγε στις Σπέτσες.

«Ερχόμουν από 10 χρόνων για διακοπές στις Σπέτσες, αλλά στα 17 αποφάσισα να σταματήσω για λίγο το σχολείο και ήρθα να μείνω εδώ» είπε πριν από δύο χρόνια στο περιοδικό People, συμπληρώνοντας: «Πήγα και δούλεψα σε ένα ιχθυοτροφείο». Δεν ήταν η μοναδική δουλειά που έκανε στη γεμάτη ζωή του.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του σε συνδυασμό με το σκληρό βλέμμα του, τον οδήγησαν μέχρι τα κινηματογραφικά πλατό, όπου υποδύθηκε ρόλους ανθρώπων του υποκόσμου και του περιθωρίου. Άλλωστε, ο Άλκης Δαυίδ δεν λάτρεψε ποτέ τις συμβατικότητες, τα σμόκιν και τα λαμπερά γκαλά και επέλεξε να κάνει πράγματα που τον εκφράζουν απόλυτα.

Το 2019, κλιμάκιο τελωνειακών ξεκίνησε έλεγχο στο ιδιωτικό lear jet που είχε προσγειωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Robert L. Bradshaw του Αγίου Χριστοφόρου, έμειναν άφωνοι με το φορτίο του: μέτρησαν 5.000 δενδρύλλια κάνναβης, σπόρους, και τυποποιημένο έλαιο από το γνωστό φυτό με τη φίρμα Swiss x -συμφερόντων Δαυίδ- και έσπευσαν να μιλήσουν με τους επιβαίνοντες στην πτήση.

Ο ένας ήταν ο διάσημος ηθοποιός Τζόναθαν Ρις Μέγιερς και ο δεύτερος (και πιο χαλαρός) ήταν ο ιδιόμορφος δισεκατομμυριούχος.

Η σύλληψη του Άλκη Δαυίδ σε ένα μαγευτικό θέρετρο της Καραϊβικής και τα μεθεόρτια που ακολούθησαν σε διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ, φαίνεται πως ήταν για τον ίδιο ένα από τα πολλά επεισόδια της πολυτάραχης ζωής του, καθώς δεν είναι φυσιολογικό να προσγειώνεσαι με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο κουβαλώντας δενδρύλλια, σπόρους και έλαιο φαρμακευτικής κάνναβης, συνολικής αξίας 1.300.000 δολαρίων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top