0
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην ελληνική αγορά φρέσκων ζυμαρικών, προέλευσης Ιταλίας, τα οποία μπορεί να περιέχουν αραχίδες, από διασταυρούμενη επιμόλυνση της πρώτης ύλης, ενώ στην επισήμανση τους δεν αναγράφεται.

Για το θέμα είχε ενημερώσει το Cibum τους αναγνώστες, από τις 24 Απριλίου καθώς ο κίνδυνος από αλλεργιογόνα είναι μεγάλος και σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση. Τα ζυμαρικά πωλούνται σε έξι χώρες και έχουν ήδη ανακληθεί σε Ιταλία Αυστρία και Λουξεμβούργο. Είναι σημαντικό ότι Πάνω από τα μισά άτομα με τροφικές αλλεργίες (56%) είχαν αλλεργική αντίδραση από εσφαλμένη ή ασαφή συσκευασία τροφίμων, με το 23% να έχει υποστεί πολλαπλές αντιδράσεις, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Πρόκειται για το προϊόν με ξενόγλωσση ονομασία πώλησης «Girasoli vegani spinaci e anacardi 250×6» και εμπορική ονομασία «Bertagni Plant Cuisine». 

Η ελληνική ονομασία πώλησης του προϊόντος είναι «Φρέσκα Ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους», ενώ οι ημερομηνίες ανάλωσης, στις οποίες διαπιστώθηκε το πρόβλημα είναι: 28/4, 5/5, 12/5, 20/5, 27/5, 3/6 και 10/6. Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ», η οποία το έχει ήδη αποσύρει από τα καταστήματά της. Ο ΕΦΕΤ κάλεσε τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), και είναι αλλεργικοί σε αραχίδες να μην το καταναλώσουν.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top