0
Έντονη διαμάχη έχει προκύψει μεταξύ των δικηγόρων της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, και την Ελληνική Αστυνομία, σχετικά με την ΕΔΕ που διεξάγεται για την καταλογισμό ευθυνών.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι της μητέρας της θύματος υποστηρίζουν ότι ο Συνήγορος του Πολίτη επέστρεψε στην ΕΛΑΣ τον φάκελο της ΕΔΕ που αφορά τις ευθύνες των αστυνομικών στην υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης, επικαλούμενοι επίσημη ενημέρωση από την Ανεξάρτητη Αρχή.

Η ΕΛ.ΑΣ. από την πλευρά της τονίζει ότι η διαδικασία αυτή είναι μέρος της συνεχούς προσπάθειας για την εξασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης.

Πιο αναλυτικά, πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Η Ελληνική Αστυνομία, ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και διαφάνειας, απέστειλε το υλικό της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στον Συνήγορο του Πολίτη, αναγνωρίζοντας τη σημασία του ρόλου του ως ανεξάρτητη Αρχή για τη διαφύλαξη της νομιμότητας και των δικαιωμάτων των πολιτών.

Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται ως μέρος της διαρκούς προσπάθειας για τη διασφάλιση της αλήθειας και της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει πλήρης και αντικειμενική διερεύνηση των γεγονότων και ανάλογη απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν.

Η αποτύπωση όλων των πτυχών της υπόθεσης υπήρξε εξ αρχής πρώτιστη προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία, η οποία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες ποινές στους υπαίτιους, ανεξαρτήτως της θέσης τους.

Η δέσμευσή της Ελληνικής Αστυνομίας για διαφάνεια και δικαιοσύνη είναι ακλόνητη και η διαδικασία θα συνεχιστεί με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων».


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top