0
Άγρια συμπλοκή μεταξύ ανδρών από το Πακιστάν που κατέληξε στον θάνατο ενός εκ των εμπλεκομένων και στον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη έγινε το βράδυ της Παρασκευής σε μπαρ στη Μύκονο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στη συμπλοκή συμμετείχαν περίπου 25 Πακιστανοί “πρόσφυγες” οι οποίοι, για άγνωστο λόγο, έβγαλαν μαχαίρια με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του και ένας ακόμη να τραυματιστεί σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το αιματηρό περιστατικό, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η τοπική Υποδιεύθυνση.

Η Ελλάδα έχει καταντήσει μια χώρα υπό κατοχή. Οι αλλοδαποί έρχονται από κάθε μέρος του κόσμου επί καθημερινής βάσης.

Έως τα τέλη Απριλίου είχαν μπει παράνομα στη “χώρα”  12.264 είτε από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είτε μέσω Έβρου, χωρίς το φαινόμενο αυτό που συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες να δείχνει τάση για αποκλιμάκωση.

Αντίθετα ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση. Όπως είχε δηλώσει, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ήθελε να είναι και σαφής:

“Θέλω να είμαι απολύτως σαφής: όταν χορηγούμε άσυλο σε κάποιον ο οποίος φτάνει στην Ελλάδα, η πρόθεσή μας είναι αυτός να μείνει στην Ελλάδα.”

Με τέτοιες αντιλήψεις η Ελλάδα είναι σίγουρο ότι θα χάσει την κυριαρχία της ακόμη και στο ίδιο της το εθνικό έδαφος

Κάθε μέρα 35 μουσουλμάνοι από το Αφγανιστάν, τη Συρία και την Παλαιστίνη έφταναν στα ελληνικά νησιά την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου (15-21 Απριλίου).

Και αυτός ο ρυθμός αφίξεων ήταν αρκετά πιο χαμηλός από τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα, όπου 64 άτομα κατά μέσο όρο περνούσαν κάθε μέρα από την Τουρκία στην Ελλάδα ή τα 98 άτομα τη μέρα την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Το 2024 συνολικά 12.264 μουσουλμάνοι αλλοδαποί έφθασαν στην Ελλάδα, εκ των οποίων 10.854 διά θαλάσσης, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα οι αλλοδαποί που πέρασαν τα “αδιαπέραστα” σύνορα του Έβρου έφτασαν τους 1.410.


Μετά τον Οκτώβριο του 2023, ο Φεβρουάριος ήταν ο πρώτος μήνας του 2024 που κατέγραψε νέα αύξηση στις “ροές” στα νησιά με 4.282 άτομα να καταφθάνουν, σε αντίθεση με τον Ιανουάριο, όταν είχαν φθάσει 3.677 άτομα (+18%).

Η σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023 είναι χαοτική, με +426% και 827 άτομα να φτάνουν στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των εισβολών το 2024 έχει αυξηθεί συνολικά κατά 148% σε σύγκριση με το 2023.

Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024 η πλειονότητα των νέων αφίξεων έγινε ακόμα μία φορά στη Λέσβο, αντιπροσωπεύοντας το 45% του συνόλου, και ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 18%, η Σάμος με 13% και η Χίος με 12% και τα υπόλοιπα νησιά με 12%.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top