0
Οι έρευνες που έχει διεξαγάγει η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχουν βρει αποδείξεις ύπαρξης εξωγήινης τεχνολογίας, τονίζει έκθεση του Πενταγώνου που μόλις κυκλοφόρησε.

Το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών (AARO) του Πενταγώνου, το οποίο ιδρύθηκε το 2022 για να διερευνήσει αναφορές για άγνωστα αντικείμενα, εξέτασε κυβερνητικές έρευνες από το 1945.


Το πόρισμα της έρευνας, όπως αναφέρει το Sky News, είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως οι ΗΠΑ έχουν σώματα εξωγήινων όντων ή τεχνολογία από εξωγήινους.

Το AARO εκτιμά ότι πολλές θεάσεις άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων προέρχονται από ανθρώπους που είδαν εν αγνοία τους τη δοκιμή ή τη χρήση απόρρητης τεχνολογίας.

Μία από τις πιο γνωστές περιπτώσεις -ίσως η πιο γνωστή από όλες όσες αφορούν ΑΤΙΑ- είναι αυτή της «συντριβή» ενός εξωγήινου διαστημόπλοιου κοντά στην πόλη Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού το 1947. Η έκθεση επισημαίνει ότι οι αναφορές συμφωνούσαν με το Project Mogul, ένα απόρρητο πρόγραμμα που χρησιμοποιούσε μικρόφωνα σε αερόστατα μεγάλου ύψους σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει τις σοβιετικές δοκιμές πυρηνικών βομβών.

Κατά το AARO «όλες οι ερευνητικές προσπάθειες, σε όλα τα επίπεδα διαβάθμισης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες θεάσεις ήταν συνηθισμένα αντικείμενα και φαινόμενα και αποτέλεσμα λανθασμένης αναγνώρισης».

Προσθέτει ότι οι περισσότερες αναφορές για UFO παραμένουν ανεξιχνίαστες, αλλά με περισσότερα δεδομένα στη διάθεσή μας, οι περισσότερες από αυτές «θα μπορούσαν να αναγνωριστούν και να επιλυθούν ως συνηθισμένα αντικείμενα ή φαινόμενα».

Ακόμη, το AARO αποκάλυψε σχέδια για φορητά κιτ ανίχνευσης UFO με σκοπό τη συλλογή περισσότερων δεδομένων σχετικά με τις θεάσεις. Τα νέα κιτ, που δοκιμάζονται στο Τέξας, θα διαθέτουν μια σειρά από αισθητήρες που θα χωράνε μέσα σε μια προστατευτική θήκη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top