0
H Magna αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές εξαρτημάτων της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης CES που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας, παρουσίασε ένα νέο ηλεκτροκινητήρα αρχιτεκτονικής 800V, που σύμφωνα με την ίδια προσφέρει "αυξημένη ευελιξία" λόγω του μικρού του βάρους που ανέρχεται σε περίπου 165 κιλά, και των κατά 20% μικρότερων διαστάσεων από εκείνον προηγούμενης γενιάς.

Παράλληλα, παρουσίασε και μια νέα τεχνολογία κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, η οποία μπορεί να ανιχνεύσει αν ένας οδηγός βρίσκεται πάνω από το όριο αλκοόλ στο αίμα μέσω καμερών και αισθητήρων. Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά.

Αλκοτέστ από το αυτοκίνητο

Αρχικά, η νέα τεχνολογία ανίχνευσης οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Κάμερες και αισθητήρες εντός του αυτοκινήτου, ανιχνεύουν τη μέθη, την υπνηλία και την απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Αν και η Magna δήλωσε πως το σύστημα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο εξέλιξης, αυτό λειτουργεί ως εξής: κάμερες θα ανιχνεύουν την υπνηλία ή τη μέθη παρακολουθώντας τις κόρες των ματιών του οδηγού. Το σύστημα λειτουργεί με αισθητήρες υπερύθρων που αναπτύχθηκαν από τη σουηδική εταιρεία αισθητήρων αερίων Senseair, οι οποίοι είναι ενσωματωμένοι στο ταμπλό και μπορούν να μετρήσουν τα επίπεδα αλκοόλ και διοξειδίου του άνθρακα κατά την εκπνοή του οδηγού.

Η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει αν η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα ενός οδηγού είναι στο νόμιμο όριο ή πάνω από αυτό. Μπορεί τη δεδομένη στιγμή να ακούγεται κάτι πολύ μακρινό, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Μέχρι το τέλος του χρόνου, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ υποχρεούνται βάσει νόμου που ψηφίστηκε το 2021, να εκδώσουν κανόνες που θα επιβάλλουν την πώληση νέων οχημάτων με τη δυνατότητα παθητικής ανίχνευσης της μέθης των οδηγών και την αποτροπή της οδήγησης.

Από τη στιγμή που οι κανόνες αυτοί θα εκδοθούν, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα έχουν στη διάθεσή τους 2 έως 3 χρόνια για να ενσωματώσουν την συγκεκριμένη τεχνολογία ως βασικό στοιχείο εξοπλισμού των μοντέλων τους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top