0
Η “συμμορία της φρίκης” με αρχηγό μια 25χρονη και θύματα τουλάχιστον 7 ανήλικα κορίτσια, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια τις ημέρες της Αποκριάς…

Συγκεκριμένα δυο νεαρές γυναίκες από τη συμμορία, στρατολογούσαν ανήλικα κορίτσια και τα υποχρέωναν να εκδίδονται βγάζοντας από κάθε ραντεβού 200 με 400 ευρώ. Μαζί τους, ένας 25χρονος ταξιτζής που πήγαινε τα κοριτσάκια στα αρρωστημένα ραντεβού και ένας 54χρονος που εκτελούσε με το αυτοκίνητο του χρέη οδηγού.

Εκτός από τους 4 της συμμορίας, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και σε 6 πελάτες που βίαζαν τα ανήλικα σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής της Αθήνας.

Μετά από σχεδιασμένη και συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που ξεκίνησε  πρωινές ώρες της Κυριακής έως και πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας προς αναζήτηση και εντοπισμό των δραστών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αντίστοιχα εντάλματα σύλληψης από το 17οΑνακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείο Αθηνών, για τις ανωτέρω πράξεις, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην πλατεία Αττικής, Ομόνοια, Βύρωνα και Αιγάλεω αντιστοίχως, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, για «Εμπορία Ανθρώπων (με τις μορφές της στρατολόγησης, της μεταφοράς και της παράδοσης ανηλίκων) κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και επιπρόσθετα η 25χρονη  για«Διακίνηση (αγορά, κατοχή και πώληση) ναρκωτικών ουσιών».

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε η Ασφάλεια, οι  κατηγορούμενοι προέβαιναν στη γενετήσια εκμετάλλευση ανηλίκων, συμπληρωσάντων και μη συμπληρωσάντων τα 15ετη, κατ΄ επανάληψη, και συγκεκριμένα:

Η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, έχοντας αναπτύξει επαφή – φιλική σχέση με τουλάχιστον επτά  ανήλικες, γεννημένες το 2006, 2007 και 2008 διευκόλυνε αυτές στην εύρεση «πελατών» για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις, εξωθώντας αυτές στην πορνεία, λαμβάνοντας και μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε κάθε ανήλικη, συνήθως 50 ευρώ και μέχρι 100, ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες, από 200 έως 400 ευρώ, ενώ πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού.

Επίσης, κάποιοι από τους «πελάτες», οι οποίοι συνευρίσκονταν με τις ανήλικες, σε συνεννόηση με την 25χρονη, παρείχαν ως αμοιβή σε αυτές, αντί χρημάτων, ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη.

Ως προς τους τρεις άλλους συλληφθέντες προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα δράσης της η 25χρονη, χρησιμοποιώντας, ο μεν 25χρονος ταξιτζής  το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητό του ο δε 54χρονος το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, μετέφεραν τις ανήλικες από και προς τα ξενοδοχεία που λάμβαναν χώρα οι επ΄αμοιβή ερωτικές συναντήσεις, συνεργαζόμενοι προς τούτο με την25χρονη.

Η 21χρονη, σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, αλλά κατά ίδιο χρονικό διάστημα δράσης και των λοιπών συλληφθέντων, προήγαγε στην πορνεία, διευκολύνοντας στην εύρεση «πελατών», μια ανήλικη γεννημένη 2007, λαμβάνοντας και μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε η ανήλικη και δη το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ από κάθε συνεύρεση. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη, την 14-03-2024, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, απ’ όπου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων για τα ανωτέρω αδικήματα και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση στο 17ο  Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών, απ’ όπου και εκδόθηκαν τα Εντάλματα Σύλληψης.Κατόπιν παραγγελίας του 17ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων διενεργήθηκε έρευνα πρωινές ώρες  της 18-03-2024 στις οικίες των ανωτέρω συλληφθέντων προς ανεύρεση στοιχείων που σχετίζονται με την υπόθεση, και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια καθώς και μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, πιθανόν ινδικής κάνναβης, στην οικία της.

Ο τυχαίος έλεγχος που «ξεσκέπασε» το κύκλωμα μαστροπείας και η σεσημασμένη αρχηγός για αρπαγή ανηλίκου

Ένας τυχαίος έλεγχος μιας 21χρονης κοπέλας στο κινητό της 16χρονης αδελφής, και συγκεκριμένα στο Instagram, στάθηκε αφορμή να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης με το κύκλωμα που εξέδιδε ανήλικες, που προκαλεί φρίκη και αηδία.

Ήταν 31 Οκτωβρίου του 2023 όταν μετέβη στο Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου μια 21χρονη κοπέλα και κατήγγειλε ότι, τρεις ημέρες νωρίτερα, κατόπιν ελέγχου που έκανε στο κινητό τηλέφωνο της ανήλικης αδερφής της, με αφορμή το ότι έλειπε συχνά από το σπίτι και κυρίως βραδινές ώρες, διαπίστωσε συνομιλίες της, στο Instagram, με άνδρα ονόματι «Βαγγέλης», ο οποίος της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό. Μάλιστα εντόπισε νεότερες συνομιλίες τους (30-10-2023) και όντως όντως, συνοδευόμενη από φίλη της E.A.

Επίσης, κατονόμασε την 25χρονη αρχηγό της “συμμορίας της φρίκης”, ως το πρόσωπο, που εκτός των άλλων, την έχει εξωθήσει στην πορνεία. Συγκεκριμένα την έχει οδηγήσει σε άνδρα ονόματι «Αλέκος» στην πλατεία Βάθης στην Αθήνα, ο οποίος είναι γνωστό ότι πληρώνει ανήλικες κοπέλες για να τις βλέπει γυμνές. Προς απόδειξη των ανωτέρω, η καταγγέλλουσα παρέδωσε στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) σε εκτυπωμένη μορφή από τις επίμαχες συνομιλίες.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, στο οποίο εξεταζόμενη συμπληρωματικά η 21χρονη καταγγέλλουσα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ανήλικη αδερφή της τον τελευταίο χρόνο (φθινόπωρο του έτους 2022 και έπειτα) συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ξενοδοχεία και σε άλλους χώρους στην Αθήνα, αναφερόμενη ειδικότερα στον άνδρα με το όνομα «Βαγγέλης», με τον οποίο η ανήλικη αδελφή της συνευρέθηκε επί πληρωμή, τουλάχιστον μία φορά, στις 29-10-2023, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό, καθώς και στον άνδρα ονόματι «Αλέκος», με τον οποίο συναντήθηκε επίσης επί πληρωμή, τουλάχιστον μία φορά, πριν ένα χρόνο περίπου (πιθανότατα ήταν ο πρώτος «πελάτης» της), στον Κολωνό, επί της οδού Αμβρακίας (γραφείο 1ου ορόφου).

Για τις συναντήσεις αυτές η 21χρονη θεωρεί αποκλειστικά υπαίτια την αρχηγό της συμμορίας η οποία, διατηρώντας φιλική σχέση με την αδελφή της, διευκόλυνε αυτήν στην εύρεση «πελατών», εξωθώντας την κατ΄ αυτόν τον τρόπο στην πορνεία, ενώ έχει παρασύρει στην πορνεία και άλλες ανήλικες κοπέλες, τις οποίες και κατονόμασε. Επιπλέον, κατονόμασε τον Ρ. Μ οδηγό ταξί, ως το άτομο που μετέφερε την αδελφή της και τις άλλες ανήλικες, με το ταξί, από και προς τα ξενοδοχεία που λάμβαναν χώρα τα ερωτικά «ραντεβού», καθώς και άλλον άνδρα, με το όνομα «Ζάχος» (αμφότεροι στο φιλικό περιβάλλον της 25χρονης αρχηγού), με τον τελευταίο να φέρεται να είναι και ο τελευταίος σύντροφος της. Επιπλέον, ανέφερε ότι, η αρχηγός έχει μυήσει στην κοκαΐνη την ανήλικη αδελφή της.

Η κατάθεση της ανήλικης

Το μικρό κορίτσι κατέθεσε στην Ασφάλεια με τη βοήθεια ειδικού ψυχολόγου και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, το καλοκαίρι του 2023, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, σε έξοδό της με την 15χρονο ανήλικη φίλη της γνώρισε για πρώτη φορά την 25χρονη αρχηγό, τον σύντροφό της «Ζάχο» και τον ταξιτζή και απευθείας, την ίδια ημέρα, μετέβη μαζί με την φίλη της στην οικία ανδρός ονόματι «Αλέκος» στα Σεπόλια, σε προκαθορισμένο, από την αρχηγό ερωτικό ραντεβού, λαμβάνοντας ως αμοιβή 400 και 450 ευρώ αντίστοιχα ενώ κατέβαλλαν50 η καθεμία στην αρχηγό του κυκλώματος. Ως προς τον άνδρα ονόματι «Βαγγέλης», ανέφερε ότι ουδέποτε έχει συνευρεθεί ερωτικά μαζί του, γνωρίζει όμως ότι αυτός συνευρίσκεται έναντι αμοιβής με ανήλικες, σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής, μεταξύ των οποίων και με την ανήλικη φίλη της E.A.

Επίσης, ανέφερε ότι, εκτός από την ίδια και τη φίλη της και τρεις ακόμα ανήλικες, που έκαναν παρέα με την αρχηγό, επιδίδονταν και αυτές σε ερωτικά ραντεβού έναντι αμοιβής.

Η αρχηγός

Σχετικά με τη μεγάλη αρχηγό προέκυψε ότι, ιδίως από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, έχοντας αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τις ανήλικες, διευκόλυνε αυτές στην εύρεση «πελατών» για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις, εξωθώντας αυτές στην πορνεία, λαμβάνοντας και μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε κάθε ανήλικη από τη δραστηριότητα αυτή (συνήθως από πενήντα από 50 μέχρι 100 ευρώ ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες), ενώ πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού.

Επίσης, κάποιοι από τους «πελάτες», οι οποίοι συνευρίσκονταν με δυο συγκεκριμένες ανήλικες, σε συνεννόηση με την κατηγορουμένη, παρείχαν ως αμοιβή σε αυτές, αντί χρημάτων, κοκαΐνη, προς χρήση. Επίσης η αρχηγός είναι σεσημασμένη για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 324 του Π.Κ. «Αρπαγή Ανηλίκου».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top