0
Έκπληξη και σοκ προκαλούν όσα ισχυρίζεται η οικογένεια πολυτέκνων που ζουν σαν πρωτόγονοι στην Κορινθο. Στη δημοσιότητα ήρθαν εικόνες από το λαγούμι στο οποίο ζούσαν και όπως παραδέχθηκε αποτελούν μέλη πρόκειτο "κοινότητας Παλαιοχριστιανών", όπως αποκαλούνται.

Οι συνθήκες στις οποίες ζουν οι άνθρωποι αυτοί είναι πρωτόγονες. Τα σπίτια είναι φτιαγμένα από λάσπη και άχυρα, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν πόσιμο νερό, τα έπιπλά τους είναι τα απολύτως απαραίτητα και έχουν σκάψει ένα λαγούμι 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά για να προστατεύονται από εξωτερικούς κινδύνους.


Τα μέλη της κοινότητας ζουν απομονωμένα, μακριά τον "πολιτισμό", όπως ακριβώς ζούσαν οι άνθρωποι πριν την εποχή των τεχνολογικών επιτευγμάτων και δεν στέλνει κανείς τα παιδιά του στο σχολείο και αυτό γιατί διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

"Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή τους Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες", είπε στην εκπομπή ο άνθρωπος ο οποίος φέρεται το περασμένο Σάββατο να έκαψε το αυτοκίνητο ενός αγρότη, και στη συνέχεια να επιτέθηκε μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του στους αστυνομικούς που πήγαν εκεί να τον συλλάβουν.

«Δεν μένω σε σπηλιά, μένω σε δεντρόσπιτο, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα»


Το ζευγάρι μίλησε στο MEGA περιγράφοντας τις… πρωτόγονες συνθήκες υπό τις οποίες έχουν επιλέξει να ζουν. Τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν σχολείο, ενώ χρησιμοποιούν μόνο βότανα και όχι φάρμακα.

H Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη, μητέρα της οικογένειας, είπε: «Εγώ είμαι έγκυος τώρα στο 5ο παιδί. Όλα μαζί τα παιδάκια της οικογένειας είναι 6 – 7. Δεν είναι όλα δικά μου, είναι κι από άλλες οικογένειες και τα μεγαλώνουμε με τους μαμάδες τους».

Περιγράφοντας τους χώρους του σπιτιού η κα Καλαϊτζιδάκη ανέφερε ότι υπάρχει ένα αυτοσχέδιο τζάκι – που είναι φτιαγμένο από λάσπη και ξερά χόρτα – ένα πατάρι κι ένα σαλόνι, όπου εκεί περνούν τα μέλη του κοινόβιου τις περισσότερες τους ώρες.

Όπως ξεκαθάρισε η ίδια: «Δεν μένω σε σπηλιά, μένω σε δεντρόσπιτο, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα».

Ερωτηθείσα πώς οδηγήθηκε να μένει εκεί εξήγησε: «Ψάχναμε χρόνια να μείνουμε μακριά από την φασαρία της πόλης. Ο χώρος είναι ιδιωτικός και περιφραγμένος. Μαζί μας μένουν κι άλλες οικογένειες, είμαστε κοινότητα. Στο σύνολο είμαστε περίπου 10 άτομα».

“Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολείο γιατί διαφωνούμε με την ελληνική εκπαίδευση”
Στην συνέχεια μίλησε στην εκπομπή ο Μάνος Καλαϊτζιδάκης, σύζυγός της Σεβαστής, ο οποίος ανέφερε ότι τα παιδιά της οικογένειας δεν πηγαίνουν στο σχολείο, καθώς δεν υπάρχει μέσο να καλύψει την χιλιομετρική απόσταση από εκεί που μένουν.Σημειώνεται πως ο τρόπος ζωής των μελών της κοινότητας παραπέμπει σε αντιλήψεις της δεκαετίας του ’60, ωστόσο προκύπτουν ζητήματα που αφορούν την υγεία και την παιδεία, καθώς τα μέλη της κοινότητας ανέφεραν στο MEGA πως διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση και τα παιδιά τους δεν πάνε στο σχολείο.

Φιλοξενούμενη της οικογένειας είναι και μία γυναίκα από την Άρτα, η οποία μίλησε στην κάμερα: «Φύγαμε από την αστική κοινωνία και πήγαμε να κάνουμε ένα δικό μας τρόπο ζωής. Εγώ προσωπικά είμαι έγκυος 5 μηνών και ήρθα εδώ για να βοηθήσω την κατάσταση που ήταν πολύ άσχημη λόγω των αστυνομικών που ήρθαν. Στις κοινότητες τέτοιου τύπου υπάρχει συνεργασία, βοηθάμε η μία την άλλη».


«Είμαστε τέσσερα χρόνια εδώ»

Παράλληλα, η Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη έδειξε ένα λαγούμι που έχουν σκάψει με μήκος που φτάνει τα 30 μέτρα. Το λαγούμι οδηγεί σε έναν χώρο σαν εκκλησάκι. «Είναι χώρος λατρείας, μας έσπασαν την πόρτα» είπε μιλώντας στον Alpha δείχνοντας προς την είσοδο και λέγοντας ότι «καταλήγει σε έναν μεγαλύτερο χώρο που έχει το ιερό, τρούλο». Υπάρχει μάλιστα ακόμη και σύστημα εξαερισμού στη σπηλιά «για να μην μουχλιάζουν οι εικόνες» από την υγρασία που βγάζει η γη.

 «Το λαγούμι το σκάψαμε μόνοι μας και είναι ο εξαερισμός της εκκλησίας μας»

Οταν ρωτήθηκε γιατί το έσκαψαν υποστήριξε ότι «δεν έρχονται εδώ τα υλικά και δεν είχαμε χρήματα. Πώς θα θρησκευόμαστε, θα κοινωνάμε, θα βαφτιζόμαστε, θα παντρευόμαστε;» είπε και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ζωή μας. Είμαστε γύρω στα 4 χρόνια εδώ». Φροντίζουν μόνοι για το νερό και για το ψωμί τους, όπως είπε η ίδια, αφού καλλιεργούν σιτάρι.

Ενώ ερωτηθείσα για το πώς κοινωνικοποιούνται τα παιδιά απάντησε πως «και στην εκκλησία πηγαίνουν και σε εκδηλώσεις πηγαίνουν και σε συγγενείς και σε φίλους. Ξέρουμε τους χωριανούς, πηγαίνουμε εκδρομές, δεν τα έχουμε κρυμμένα».

Για τον οπλισμό που βρέθηκε αναφέρθηκε στο τσεκούρι και στα τόξα λέγοντας ότι είναι στο πλαίσιο του πολιτισμού τους. Τα ΕΚΑΜ έψαχναν πράγματα για να λένε ότι κάτι έκαναν, βρήκαν κάποια μαχαίρια που δεν κόβουν ούτε κλωστή, είπε στον Alpha η γυναίκα.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top