0
Στο όνομα της «κλιματικής αλλαγής» η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται (όπως και όλες οι δυτικές κυβερνήσεις) να «γδάρει» τους Έλληνες πολίτες για όλες τις οικονομικές τους δραστηριότητες, όπως π.χ. η χρήση του αυτοκινήτου.

Ένα ευρύ σχέδιο αναπροσαρμογής των τελών κυκλοφορίας που καταβάλλουν κάθε χρόνο 5.423.700 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα βάλει μπροστά το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η πληρωμή τους στις 29 Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα θα εξεταστούν οι δημοσιονομικές δυνατότητες του προϋπολογισμού για παροχή κινήτρων μέσω της διαδικασίας της απόσυρσης προκειμένου να σταματήσουν να κυκλοφορούν από τους δρόμους αυτοκίνητα 20 ετών και άνω και να αντικατασταθούν από νέα πιο…«πράσινα» οχήματα.

Ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης:

– Αυξομείωση τελών ΙΧ:

1ο έτος κυκλοφορίας από 1/11/2010 έως σήμερα

Αφορά: 1.168.000 ΙΧ

-Καμία αλλαγή τελών ΙΧ (καθώς είναι ήδη μεγάλη η επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες):

1ο έτος κυκλοφορίας έως 31/10/2010

Αφορά: 4.400.000 ΙΧ

– Κίνητρα απόσυρσης ΙΧ:

1ο έτος κυκλοφορίας προ του 2010

Το σκεπτικό της ΕΕ που θέλει να επιβάλει «πράσινο» φόρο σε όλα είναι απλό.

Με την «βαριά» φορολόγηση θα προωθηθεί η φτωχοποίηση των πολιτών, άρα θα καταναλώνουν λιγότερο και άρα θα… μολύνουν λιγότερο καθώς θα μειωθεί γενικώς η οικονομική δραστηριότητα.

Αλλά αυτό ευθέως δεν μπορούν να το πουν, οπότε χρησιμοποιούν άλλα αφηγήματα που είναι πιο εύπεπτα για τους πολίτες που θέλουν να πιστεύουν πως ζουν σε απολύτως δημοκρατικά καθεστώτα.

Δείτε το βίντεο:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top