0
Σε συνέντευξή του στο «Kontra Channel» Ο Ναύαρχος εν αποστρατεία, Ευάγγελος Αποστολάκης και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει έκκληση ώστε από τα νησιά του Αιγαίου, να μην τυχόν αποχωρήσουν οπλικά συστήματα όπως φημολογείται. Κι αυτό καθώς όπως εξήγησε θα είναι μεγάλο πλήγμα για την αεράμυνα των νησιών αυτά.

Ο λόγος που μπορεί να αποσυρθούν τα οπλικά συστήματα είναι επειδή προέρχονται από τη Ρωσία η οποία εδώ και μερικά χρόνια βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία. Τα ρωσικά αυτά συστήματα υποστηρίζονταν από συμφωνίες του ελληνικού κράτους με τους Ρώσους, ωστόσο όταν θα έληγαν, δεν είχε πρόθεση να τις ανανεώσει για ευνόητους λόγους.


Άλλωστε και βάσει των κυρώσεων της ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ρωσία, δεν επιτρέπεται να ανανεωθούν κάποιες από τις συμβάσεις αυτές, ακόμη κι αν η Ελλάδα το θελήσει.

Συνεπώς τα συγκεκριμένα συστήματα μοιραία θα απαξιώνονταν Και μετά ο μόνος δρόμος θα είναι να δοθούν στην Ουκρανία, αφού εκεί θα μπορούν να αξιοποιηθούν.

Όπως τονίζει ο κύριος Αποστολάκης αν τυχόν φύγουν τα συστήματα αυτά από τα νησιά του Αιγαίου η αεράμυνά τους θα έχει δεχθεί ένα απίστευτο πλήγμα και μια μεγάλη αποδυνάμωση.  Σε περίπτωση λοιπόν που πρόκειται να αποσυρθούν τα όπλα αυτά θα πρέπει να έχουν αντικατασταθεί προηγουμένως από εφάμιλλα αν όχι καλύτερα συστήματα προκειμένου να νησιά και οι κάτοικοί τους να παραμείνουν ασφαλείς. Η αξία τους εκτιμάται σε πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ωστόσο, ποσό που η Ελλάδα δεν τα διαθέτει αυτή τη στιγμή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top