0
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024, ο Στρατιώτης Μ.Κ. ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. 

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Συνταγματάρχης (ΤΘ) Γεώργιος Κολώνιας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Με τη σειρά του το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι «κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας σημειώθηκε τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ» ενώ τόνισε ότι «του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται, ενώ για τη διακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα».

Πώς τραυματίστηκε ο Στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ – Έρευνα για το ατύχημα


Στο νοσοκομείο νοσηλεύευται στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ που τραυματίστηκε από χειροβομβίδα στην Κύπρο. Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Υπουργείου Άμυνας.

Εκτός κινδύνου χαρακτηρίζεται για την ώρα η κατάσταση της υγείας του οπλίτη της ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου), ο οποίος τραυματίστηκε το πρωί της Τετάρτης (21/02) στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews.com, ο τραυματισμός του προήλθε από χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη στα χέρια του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στην περιοχή Αγίου Μοδέστου, παρά το Σταυροβούνι.

Αμέσως μετά το συμβάν, του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Λευκωσίας, ενώ, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, αυτή την ώρα ο οπλίτης υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Τέλος, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως για τη διακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

“Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024, ο Στρατιώτης Μ.Κ. ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε σε Νοσοκομείο της Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.

Συνταγματάρχης (ΤΘ) Γεώργιος Κολώνιας
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ”.

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου
Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, ο οπλίτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Όπως σημειώνεται, του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.

Για τη διακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top