0
Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθαν οι συνομιλίες των δυο αστυνομικών που συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται για εκβιασμούς και δωροληψίες στην Αττική. 

Μάλιστα, είχαν και… «τιμοκατάλογο» καθώς ζητούσαν 200 ευρώ την εβδομάδα από τα καταστήματα και 300 έως 400 ευρώ από τους εργολάβους των οικοδομών.

Η σύλληψη των αστυνομικών ήρθε μετά από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός λάμβανε χρήματα από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και από άτομα που εργάζονται σε οικοδομικές εργασίες ανέγερσης κτιρίων προκειμένου να παραλείψει σχετικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση– εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Οι συνομιλίες που τους «καίνε»:

«Είμαι ο Ηλίας από την αστυνομία έχε την υπόψη σου λίγο σήμερα.

Ναι έχουμε τίποτα;

Αυτό σου λέω, πάω να τους πάρω, εμπιστευτικά.

Ευχαριστώ.

Έγινε, έγινε μιλάμε» φαίνεται να λέει ο ένας αστυνομικός μιλώντας με καταστηματάρχη.

Σε άλλη του συνομιλία με κάποιον άλλο καταστηματάρχη τον ενημερώνει ότι ελεγκτές έχουν μπει στο φέρι μποτ. «Μπαίνει τώρα ο ΕΦΚΑ στο φέρι μποτ και έρχεται».

Έως και 32.000 ευρώ η λεία τους

Έπειτα από την έρευνα, προέκυψε ότι αστυνομικός προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας, καθώς απαιτούσε χρηματικά ποσά και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και εργαζόμενο σε οικοδομή, ενώ ακόμα ενημέρωνε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για επικείμενους ελέγχους από την Υπηρεσία του ή άλλες αρμόδιες ελεγκτικές δημόσιες υπηρεσίες. Συνολικά ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε 2 περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας, καθώς και 11 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου.

Ο δεύτερος αστυνομικός προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας σε βάρος εργαζομένων σε οικοδομικές εργασίες, καθώς ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας, πραγματοποιούσε ελέγχους σε εργοτάξια και οικίες όπου πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες, απαιτώντας από οικοδόμους ή ιδιοκτήτες κτισμάτων να του καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσε με σύλληψη. Συνολικά, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του σε 2 περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου 2024 συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, καθώς και στην κατοχή του ενός από τους δύο συλληφθέντες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • το χρηματικό ποσό των -32.240- ευρώ,
  • -4- κινητά τηλέφωνα,
  • -2- δίκαννα και -1- μονόκαννο, κυνηγετικά όπλα,
  • πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων, πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων,
  • κυνηγετικό μαχαίρι και
  • ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 11,4 γραμμαρίων, καθώς και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.
Δείτε το βίντεο:loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top