0
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) έχει θέσει ως στόχο του την ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού του Στρατού Ξηράς και πραγματοποιεί τακτικές ασκήσεις μετά στρατευμάτων διπλής ενεργείας με σκοπό την βελτίωση της μαχητικής ικανότητας του προσωπικού των μονάδων και ανεξάρτητων υπομονάδων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΣ, σε αυτές τις ασκήσεις διπλής ενεργείας το ασκούμενο προσωπικό εκπαιδεύεται έναντι ενός πραγματικού και ενεργητικού αντίπαλου και όχι μόνο εναντίον στόχων.

Η εκπαίδευση υποστηρίζεται με τη χρήση του Συστήματος Εξομοίωσης Τακτικών Εμπλοκών (ΣΕΤΕ). Το ΣΕΤΕ αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο που συνδέει την θεωρητική εκπαίδευση εξομοίωσης με τις πραγματικές επιχειρήσεις.

Η εκπαίδευση του προσωπικού, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναβαθμίζεται καθώς παρέχει ρεαλισμό σε πληθώρα διαδικασιών σε τακτικό επίπεδο και στην υλοποίηση επιχειρησιακών σεναρίων.

Με τη χρήση του συστήματος, παρέχεται η δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να εκτελούν όλες τις διαδικασίες τακτικών εμπλοκών, χωρίς τη χρήση πυρών, ενώ παράλληλα είναι δυνατή η κριτική του συνόλου των ενεργειών των ασκούμενων με το πέρας της εκπαίδευσης, καταλήγει η ανακοίνωση.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top