0
Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ο «Οδυσσέας» απαλλάσσεται από την υποχρέωση πτήσεων πριν από τους αγώνες της ΑΕΚ.
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας: 

«🦅 Ο "Οδυσσέας" έβαλε γκολ, ❌φάουλ το δημόσιο!

Μεγάλη νίκη για τον Θαλασσαετό που πέρυσι βρέθηκε να δίνει... παράσταση πριν τους αγώνες της ΑΕΚ!

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε την οριστική απαλλαγή του "Οδυσσέα" όπως και οποιουδήποτε άλλου πουλιού που τυχόν θα τον αντικαταστήσει, από αυτή την αλόγιστη, βάναυση εκμετάλλευση.

Η άδεια λειτουργίας παραστάσεων - εκδηλώσεων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες με τη συμμετοχή του Θαλασσαετού "Οδυσσέα" χορηγήθηκε στην ΠΑΕ ΑΕΚ με απόφαση του Δήμου Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η #ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ και πλήθος φορέων και ατόμων, προσέφυγαν στο αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο, με αίτημα την ακύρωση της απόφασης. Αργότερα την ίδια χρονιά, το δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτηση αναστολής κατά της συγκεκριμένης απόφασης, εξέλιξη η οποία είχε φέρει σε μεγάλη ανησυχία τον επιστημονικό κόσμο και το ευρύ κοινό.

Ωστόσο, με την απόφαση 2467/2023 (ημ/νία δημοσίευσης 15.12.2023), το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ την ως άνω απόφαση, ως αντίθετη στη νομοθεσία για την ευζωία των ζώων (ν. 4380/2021, αρ. 23), με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει καμία τοπική ή λαϊκή παράδοση ή έθιμο που να δικαιολογεί τη συμμετοχή του πτηνού (αετού) σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.»

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, που αποκαθιστά τη νομιμότητα και αφήνει "στα κρύα του λούτρου" τους θιασώτες παρωχημένων πρακτικών και αντιλήψεων, που αντιμετωπίζουν τα ζώα ως αντικείμενα προς εκμετάλλευση.

Προς μεγάλη του τιμή, ο κόσμος της ΑΕΚ τάχθηκε εξαρχής αντίθετος στην πρακτική αυτή, σε πλήρη σύμπνοια με την κοινή γνώμη.

Εξυπακούεται ότι κάθε παρόμοια μέλλουσα απόφαση του Δήμου Φιλαδέλφειας ή οποιουδήποτε άλλου δήμου που δεν λαμβάνει υπόψιν τα ευρήματα του δικαστηρίου, είτε αφορά τον "Οδυσσέα" είτε άλλο πουλί, είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να ακυρώνεται.loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top